Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, October 25, 2011

«Καπνός» 118 εκατομμύρια ευρώ για τους πυρόπληκτους Ηλείας

«Καπνός» 118 εκατομμύρια ευρώ για τους πυρόπληκτους Ηλείας

http://www.koutipandoras.gr/?p=10553



Αγνοείται η τύχη 118 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους της Ηλείας. Το ποσό είχε συγκεντρωθεί από δωρεές και αποτελούσε το Ταμείο Αποκατάστασης από Ζημιές και Φυσικές Καταστροφές, γνωστό και ως «ταμείο Μολυβιάτη».

Τα χρήματα, όπως φαίνεται, δεν αποδόθηκαν στους δικαιούχους, αλλά από τις αρχές του 2011, οπότε και το ταμείο συγχωνεύθηκε και τη διαχείριση των χρημάτων ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών, κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν ή πώς απορροφήθηκαν.

«Επί ημερών Μολυβιάτη, είχαμε αναλυτικότατη ενημέρωση για την κίνηση του λογαριασμού κάθε 2 μήνες», λέει ο Γιώργος Κοντογιάννης, βουλευτής Ηλείας, μιλώντας στο koutipandoras.gr.

«Από τότε που ο κ. Μολυβιάτης έφυγε της υπουργείας, η πληροφόρηση άρχισε να φθίνει μέρα με τη μέρα. Κάναμε πάρα πολλές ερωτήσεις στη Βουλή, τις οποίες δεν απαντούσαν. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο στις αρχές του έτους, οπότε το ταμείο, στα πλαίσια του προγράμματος συγχωνεύσεων, διαλύθηκε και τα λεφτά πέρασαν στον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών. Έκτοτε τα χρήματα αυτά χάθηκαν».

Βροχή μηνύσεων
Στις 14 Οκτωβρίου ο κ. Κοντογιάννης, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο κ. Γεώργιο Ανδρέου, υπεύθυνο του τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

«Όταν τα χρήματα έχουν δωρηθεί για κάποιο σκοπό, δεσμεύονται βάσει νόμου να χρησιμοποιηθούν μόνο για το σκοπό για τον οποίο δωρήθηκαν εξ’ αρχής. Υπάρχουν υποψίες ότι αυτά τα χρήματα σπαταλήθηκαν σε μια προσπάθεια κάλυψης διάφορων οικονομικών προβλημάτων και ατασθαλιών. Αυτό είναι καθ’όλα παράνομο και αν έχει πράγματι συμβεί, οι υπεύθυνοι θα αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.

Περίπου οι μισοί από τους πυρόπληκτους δεν έχουν αποζημιωθεί, άλλοι έχουν λάβει μέρος των συμφωνηθέντων, άλλοι απολύτως τίποτα. Καταλαβαίνετε ότι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο αυτά τα λεφτά είναι ανάσα σωτηρίας για πάρα πολλούς συμπολίτες μας».

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου θα καταθέσει τις προσεχείς ημέρες και ο βουλευτής Ηλείας, και τομεάρχης Δ Κώστας Τζαβάρας.

Το θέμα πήρε διαστάσεις όταν ήρθε η ώρα να διατεθεί ένα σημαντικό ποσό -άνω των 10 εκατ. ευρώ-, καθώς ολοκληρώθηκαν έργα κατασκευής και επισκευής σπιτιών πυρόπληκτων και σεισμόπληκτων στην περιοχή της Ηλείας. Παρότι η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέστειλε τα σχετικά δικαιολογητικά, η αρμόδια υπηρεσία Δημοσίων Επενδύσεων, στην οποία είχε μεταφερθεί το ταμείο, δεν δίνει εντολή εκταμίευσης.

Αντιδρούν οι δωρητές

Όλες οι δωρεές ήταν επώνυμες, και περιελάμβαναν από απλούς πολίτες μέχρι μεγαλοβιομήχανους, ακόμα και κράτη, όπως η Αυστραλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετοί μεγαλοδωρητές ζητάνε να τους επιστραφούν οι δωρεές, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκαν ή χρησιμοποιήθηκαν για άλλο σκοπό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, συνιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής, ο οποίος ζητάει να του επιστραφεί το αστρονομικό ποσό των 37 εκατομμμυρίων ευρώ. Το μόνο μέρος των χρημάτων που θα επιτρέψει να παραμείνει στη διαχείριση του υπουργείου είναι αυτό που αποδεδειγμένα θα έχει επενδυθεί για τον αρχικό του σκοπό.
Ο λογαριασμός του ταμείου, μέχρι τη διάλυσή του, ήταν της Τράπεζας της Ελλάδος, με τους τόκους των αγορών. Από τη συγχνώνευση και έπειτα, δεν έγινε γνωστό αν παρέμεινε στην ΤτΕ, ή μεταφέρθηκε, με τις όποιες συνέπειες και αλλαγές στους τόκους.
Πρέπει να γίνει άμεσα γνωστό που είναι αυτή τη στιγμή τα λεφτά (εάν ακόμα υπάρχουν), σε ποια τράπεζα και με τι τόκο.
Ακολουθεί η κατακλείδα της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Κοντογιάννη
«Με τον παραπάνω τρόπο κύριε Εισαγγελέα θεωρώ ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες τέλεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους πολιτικούς προϊσταμένους του Υπουργείου Οικονομικών (1) του αδικήματος της παράβασης καθήκονοντος (άρθρο 259 Π.Κ.) που συνίσταται στην εν γνώσει διάθεση των χρηματικών διαθεσίμων του Ταμείου κατά τρόπο αντίθετο στις διατάξεις των παραπάνω νόμων 3624/2007 και 3895/2010, που επιβάλλουν περιορισμούς και προσδιορίζουν τους σκοπούς και τον τρόπο διάθεσής τους, επ’ ωφελεία του προϋπολογισμού και (β) της κακουργηματικής λόγω ύψους ποσού και της ιδιότητας των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ως διαχειριστών ξένης, εν προκειμένω, περιουσίας, υπεξαίρεσης των χρημάτων που οι ιδιώτες και οι φορείς κατέθεσαν με αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών και των πληγέντων από τις πυρκαγιές προσώπων, με προτεραιότητα στις περιοχές και τους κατοίκους του Νομού Ηλείας, που επλήγη περισσότερο όλων, αφού παρά το νόμο το Ελληνικό Δημόσιο, δια των αρμοδίων υπηρεσιών και πολιτικών προϊσταμένων του υπουργείου Οικονομικών, υπεξήρεσε και περιέλαβε στην περιουσία του τα διαθέσιμα του Ταμείου που ανήκαν στους κατοίκους και τους δημόσιους φορείς του Νομού Ηλείας και άλλων πυρόπληκτων περιοχών και των οποίων είχε μόνον την διαχείριση, με αντίστοιχη βλάβη τους και παράνομη ωφέλεια του Ελληνικού Δημοσίου ( άρθρο 375 Π.Κ.). Μετά από τα παραπάνω ΜΗΝΥΩ κάθε υπεύθυνο που θα αποκαλύψει η ανάκριση των παρανόμων πράξεων και παραλείψεων και ζητάω την παραδειγματική τους τιμωρία».

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ