Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Saturday, August 28, 2010

ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ

Καταγγελία για τη στάση της δασικής υπηρεσίας
Μεγάλη φωτιά στο Όρος Αιγάλεω
Προβληματισμός για τον συντονισμό πυροσβεστικής και αστυνομίας

Φωτιά εκδηλώθηκε στο όρος Αιγάλεω, σε περιοχή του δήμου Κερατσινίου, τη Πέμπτη 27 Αυγούστου το απόγευμα. Δυστυχώς πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω της δύσβατης περιοχής όπου εκδηλώθηκε, των ανέμων που άλλαζαν συνεχώς κατεύθυνση, αλλά και ορισμένων προβλημάτων συντονισμού των κρατικών υπηρεσιών. Να σημειωθεί ότι ήταν η πιο δύσκολη και επικίνδυνη πυρκαγιά στο όρος Αιγάλεω, στα 9 χρόνια που ο ΠΕΣΥΔΑΠ που εκτελεί το πρόγραμμα πυροπροστασίας

Χαρακτηριστικό είναι ότι η πυροσβεστική υπηρεσία ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 4 το απόγευμα, ωστόσο η κατάσβεσή της φωτιάς επιτεύχθηκε μόλις στις 8 το βράδυ. Στην κατάσβεσή της έλαβαν μέρος επίγειες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Η ομάδα πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ με 2 οχήματα έσπευσε άμεσα στο σημείο και συμμετείχε ενεργά στην προσπάθεια κατάσβεσης, βοηθώντας να απλωθούν οι απαραίτητες μάνικες από τα πυροσβεστικά οχήματα, που είχαν σταθμεύσει σε μεγάλη απόσταση από την εστία της φωτιάς εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης σ’ αυτήν μέσω του δασικού οδικού δικτύου, μέχρι το μέτωπο της πυρκαγιάς.


Ερωτηματικά δημιουργεί η στάση της αστυνομικής δύναμης που συμμετείχε επιχειρησιακά στην κατάσβεση, καθώς δεν περιφρούρησε ως όφειλε τις εισόδους στους δασικούς δρόμους, με αποτέλεσμα ιδιωτικά οχήματα και πολίτες να παρεμποδίζουν την προσέγγιση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης δήλωσε: «Σήμερα συνέβη αυτό που όλοι απευχόμαστε και καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού επιχειρούσαμε να αποτρέψουμε. Από την μεριά μας ζητούμε την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης του προγράμματος (με χρηματοδότηση της Νομαρχίας Αθήνας και του ΠΕΣΥΔΑΠ) για την εκτέλεση έργων πυροπροστασίας του Όρους Αιγάλεω. Καταγγέλλουμε ως ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι η γραφειοκρατία της δασικής υπηρεσίας επί 4 μήνες καθυστερεί με διάφορες προφάσεις (όγκος δουλειάς, άδειες προσωπικού, σκοπιμότητες των έργων, απαιτήσεις για συνεχείς διευκρινήσεις, παραπομπές από το ένα γραφείο στο άλλο) την υπογραφή της αναγκαίας, για την εκτέλεση των έργων, προγραμματικής σύμβασης με το ΥΠΕΚΑ, παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του αρμόδιου υφυπουργού Θάνου Μωραϊτη. Επιτέλους πρέπει να γίνει κατανοητό ότι χωρίς τα απαραίτητα δασοτεχνικά έργα είναι θέμα χρόνου η επόμενη μεγάλη φωτιά στον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου της Δυτικής Αθήνας».

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ