Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Friday, August 6, 2010

ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

«Έκλεισε» το σχέδιο για τον Υμηττό
Περιορισμοί στην ανέγερση και απαγόρευση της θήρας στο βουνό
http://www.skai.gr/news/environment/article/148938/ekleise-to-shedio-gia-ton-ymitto-/

Σταθερό στις βασικές του αρχές, δηλαδή την επέκταση της ζώνης απόλυτης προστασίας -στην οποία απαγορεύθηκε εντελώς η δόμηση- και τον περιορισμό των επιτρεπόμενων χρήσεων στην περιφερειακή ζώνη, έμεινε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Υμηττού.

Στη συνεδρίαση, προ ημερών, της εκτελεστικής επιτροπής του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) εξετάστηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από δήμους, υπουργεία και φορείς κατά τη διαδικασία διαβούλευσης και έγιναν περιορισμένης έκτασης αλλαγές.

Ένα από τα σημεία που συζητήθηκαν έντονα τους τελευταίους μήνες αφορούσε στο τι θα επιτραπεί και τι όχι στην περιφερειακή ζώνη του Υμηττού. Τελικά ο ΟΡΣΑ επέμεινε στην αρχική του θέση, να επιτρέψει μόνο την ανέγερση σχολείων και τις υπαίθριες χρήσεις αθλητισμού και αναψυχής, με πολύ περιοριστικούς όρους (λ.χ. οι κλειστές εγκαταστάσεις, όπως τουαλέτες και αποδυτήρια δεν επιτρέπεται να ξεπερνούν τα 30 τ.μ.).

Επίσης, επέμεινε στην (αυτονόητη για τους υπόλοιπους Αθηναίους, αλλά όχι για τους κυνηγετικούς συλλόγους) απαγόρευση της θήρας στο βουνό, το οποίο έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη περιοχή για την ορνιθοπανίδα.

Το μοναδικό σημείο στο οποίο το νέο σχέδιο δείχνει προβληματικό είναι το θέμα του μητροπολιτικού πάρκου στο Γουδί, καθώς το σχέδιο προβλέπει μια σειρά από αποφάσεις και μελέτες που θα καθυστερήσουν και θα περιπλέξουν την τελική του μορ

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ