Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, February 25, 2010

Η κυβέρνηση της πράσινης ανάπτυξης έβαλε στον πάγο την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Η κυβέρνηση της πράσινης ανάπτυξης έβαλε στον πάγο την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ http://www.facebook.com/note.php?note_id=349301927602)

Σε αντίθεση με τις υποσχέσεις της κυβέρνησης περί πράσινης ανάπτυξης
η κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας πάγωσε τη χρηματοδότηση των κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης η χρηματοδότηση των οποίων γινόταν με χρήματα τα οποία προέρχονταν από Ευρωπαϊκά προγράμματα!!
Δυστυχώς για άλλη μια φορά το Υπουργείο (πρώην Εθνικής) αποδεικνύει πως το μόνο που έχει καταφέρει μέχρι τώρα είνα η απαλοιφή της λέξης Εθνική από την ονομασία του.

Αθανάσιος Κατσίμπελης
Δάσκαλος-Μ.d, Nομικός
Αναπληρωτής Υπευθύνου ΚΠΕ Κρεστένων Ηλείας


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝΟι Οικολόγοι Πράσινοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το μέλλον της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Δυστυχώς, παρά τις μεγαλόπνοες διακηρύξεις περί «πράσινης ανάπτυξης» προεκλογικά, η πραγματικότητα που ζουν αυτές τις μέρες τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης όλης της χώρας είναι οι περικοπές κονδυλίων και το πάγωμα των δραστηριοτήτων τους.

Οι περικοπές κονδυλίων στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης έχουν σχέση τόσο με τις γενικότερες περικοπές που κάνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της λιτότητας, όσο και με την ανευθυνότητα και ανικανότητα που επικρατεί στο Υπουργείο Παιδείας. Τα 69 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της χώρας μας χρηματοδοτούνται κατά κύριο λόγο από ευρωπαϊκά κονδύλια. Υπάρχει όμως και το 35% της ελληνικής συμμετοχής που αποφάσισε η κυβέρνηση να περικόψει, με συνέπεια ούτε και τα ευρωπαϊκά κονδύλια να μπορούν να εκταμιευτούν. Από την άλλη, οι συχνές αλλαγές υπευθύνων στο Υπουργείο τα τελευταία χρόνια, οδήγησε σε πλήρη διάλυση, μιας και δε φρόντισαν να προκηρύξουν νέο πρόγραμμα κάλυψης των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των ΚΠΕ, από το ΕΣΠΑ.

Συνέπεια της λιτότητας και της ανευθυνότητας είναι η ακύρωση όλων των Σεμιναρίων Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, των πολυήμερων επισκέψεων τμημάτων σχολείων σε αυτά, το πάγωμα της παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού, όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των ΚΠΕ προς τις τοπικές κοινωνίες όπως “ημέρα περιβάλλοντος” κλπ. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στη χρόνια υποχρηματοδότηση των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής Υγείας των σχολείων, τα οποία χρηματοδοτούνται με το αστρονομικό ποσό των είκοσι (20) ευρώ (!) ανά πρόγραμμα που βέβαια δε φτάνει ούτε για κάλυψη εισιτηρίων για τις διδακτικές επισκέψεις του σχολείου, αλλά ούτε και για τα μικροέξοδα.

Μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ από την Άννα Διαμαντοπούλου και την μετονομασία του σε Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων γεννήθηκαν ελπίδες ότι η δια βίου μάθηση και εκπαίδευση θα προωθηθεί με γοργά βήματα. Ιδιαίτερα, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς της χώρας, που είναι μεγάλη αναγκαιότητα να επιμορφώνονται συνεχώς στα νέα δεδομένα της παιδαγωγικής και ιδιαίτερα στην εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη, περιμέναμε κάποια σταθερά βήματα για να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση. Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να λύσει πάγια προβλήματα των εργαζομένων στα ΚΠΕ, όπως η απλήρωτη εργασία για τις επιπλέον μέρες και ώρες εργασίας που προσφέρουν πέραν του τυπικού τους ωραρίου, ακύρωσε και όλες τις προγραμματισμένες επιμορφωτικές δράσεις των ΚΠΕ με την μειωμένη χρηματοδότησή τους.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι υποστηρίζουν την άμεση χρηματοδότηση των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με ελληνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων τους τόσο για τα σχολεία όσο και για τους εκπαιδευτικούς και τους ενήλικους κατοίκους των περιοχών που τα φιλοξενούν, σε συνεργασία με τις οικολογικές οργανώσεις. Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με την κατάλληλη υποστήριξη, μπορούν και πρέπει να περιλάβουν και δραστηριότητες Αγωγής Υγείας και Πολιτισμού, τα οποία ούτως ή άλλως συνδέονται με το Περιβάλλον στην ευρύτερη θεώρησή του.

Εάν θέλουμε πράγματι να μιλάμε για «πράσινη στροφή» στην ελληνική κοινωνία, τότε δεν πρέπει να περιορίζουμε την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση αλλά αντίθετα να τη στηρίζουμε οικονομικά και να τη διευρύνουμε, ανοίγοντας τις δραστηριότητες των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην τοπική κοινωνία. Τα ΚΠΕ εκτός από τον παιδαγωγικό τους ρόλο επιτελούν και μια μεγάλη αναπτυξιακή για την περιφέρεια προσπάθεια, αφού πάνω από 4.000.000 ευρώ το χρόνο, διαχέονται στις τοπικές κοινωνίες με τις δράσεις τους.

Καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει και χρηματοδοτήσει ΑΜΕΣΑ τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα σχολεία, ώστε να μην ακυρωθούν τα προγραμματισμένα μέχρι τέλους της σχολικής χρονιάς, δεκάδες σεμινάρια και προγράμματα επισκέψεων σχολικών ομάδων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ