Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, May 19, 2009

TO ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΛΕΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΣΙΡΚΟ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα 14.05.2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρέμβαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σωτήρη Χατζηγάκη για το θέμα των τσίρκο με άγρια ζώα στην Ελλάδα.



Κατόπιν πολλών διαμαρτυριών Συλλόγων και Ενώσεων για την προστασία των ζώων, αλλά και πολιτών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.. Σωτήρης Χατζηγάκης μελετά το ζήτημα της απαγόρευσης τσίρκο που έχουν άγρια ζώα στην Ελλάδα.

Οι πρόσφατες εικόνες βιαιότητας από την κακοποίηση ελέφαντα σε τσίρκο που βρίσκεται στην Βόρειο Ελλάδα, οι οποίες μεταδόθηκαν από τα ΜΜΕ, δεν συνάδουν με τον πολιτισμό και την κουλούρα μας, καθώς η ψυχαγωγία δεν μπορεί να συμπεριλαμβάνει τον βασανισμό εξαθλιωμένων ζώων, τα οποία περιφέρονται υπό άθλιες συνθήκες, υποτίθεται χάριν του θεάματος με μοναδικό στόχο το κέρδος.

Στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. έχει απαγορευτεί η παρουσία τσίρκο με άγρια ζώα ενώ και η χώρα μας έχει υπογράψει την Συνθήκη του Άμστερνταμ του 1997 και άλλες διεθνείς Συνθήκες, με τις οποίες δεσμεύεται να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και τον σεβασμό όλων των ζώων.

Από τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι μέθοδοι και οι τρόποι εκπαίδευσης των ζώων, προκειμένου να καθίσταται δυνατό να εκτελούν τα όποια θεάματα, είναι στα όρια της βαρβαρότητας, ενώ η ίδια η χρησιμοποίηση των ζώων για την διασκέδαση του ανθρώπου αποτελεί κατάλοιπο άλλων εποχών.

Σύμφωνα με την Συνθήκη του Άμστερνταμ ο άνθρωπος έχει ηθική υποχρέωση να σέβεται όλα τα ζώα και να λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι υποφέρουν και θυμούνται.

Τα ζώα αποτελούν συμβιωτικό κύκλο με τους ανθρώπους και δεν επαρκούν μόνο οι νομοθετικές παρεμβάσεις για να αλλάξει μία νοοτροπία ετών.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στοχεύει όχι μόνο στην βελτίωση της νομοθεσίας και στην αύξηση των χρηματικών ποινών στις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων αλλά σύντομα θα ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης που θα έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες απέναντι σε όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η κακοποίηση των ζώων δεν πρέπει να απαγορεύεται επειδή το επιβάλλουν οι νόμοι, αλλά γιατί οι πολίτες θα αντιμετωπίζουν διαφορετικά το όλο θέμα. Τα ζώα είναι έξυπνα, έχουν συναισθήματα και επιπλέον αποτελούν συμβιωτικό κύκλο με τους ανθρώπους και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, ιδιαίτερα σήμερα που η εξόντωση των ζώων από τον άνθρωπο σε όλο τον πλανήτη για αναζήτηση ζωτικού χώρου έχει οδηγήσει στην εξαφάνιση αρκετών ειδών. Ένας κόσμος χωρίς τα ζώα θα είναι ένας άδειος κόσμος.

Κατόπιν όλων αυτών μελετάται σοβαρά η αντιμετώπιση του όλου ζητήματος με στόχο την προστασία των ζώων.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ