11,7 στρέμματα κατά μήκος της οδού Φοινίκων στο Μαρούσι.
Η ανατολική λωρίδα του σήμερα ευρύτερα γνωστού ως Κτήματος Καρέλλα είναι ίσως το καλύτερο κομμάτι του. Εκτείνεται από βορρά προς νότον, ευρίσκεται σε ύψωμα με θέα στα δυτικά το Δάσος Συγγρού και στα ανατολικά την συνοικία Αγγελοπούλου – Βορρέ.
Το 2000, όταν αποφασίσθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου να απαλλοτριωθεί το Κτήμα Καρέλλα συμπεριελήφθησαν στην απόφαση και αυτά τα 11,7 στρέμματα. Σύμφωνα με την τότε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου φερόμενος ιδιοκτήτης των ήταν η Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών, η οποία όμως παραδόξως δεν τα είχε δηλώσει στο Κτηματολόγιο έναν χρόνο νωρίτερα, το 1999, όταν κτηματογραφήθηκε το Μαρούσι. Η απαλλοτρίωση πραγματοποιήθηκε το 2002 και ο Δήμος Αμαρουσίου εδηλωσε στο Κτηματολόγιο την συνολικά απαλλοτριωμένη έκταση ως δική του ιδιοκτησία, ενώ παράλληλα την υποθήκευσε και στην Εθνική Τράπεζα έναντι δανείου 26,5 εκ. Ευρώ. Η Ελεήμων Εταιρεία προσέβαλε αμέσως την απαλλοτρίωση στο Σ.τ.Ε. και επέτυχε τρία χρόνια αργότερα, το 2005, να την ακυρώσει για πολεοδομικούς λόγους χωρίς όμως και πάλι να προσκομίσει τίτλους ιδιοκτησίας στο δικαστήριο. Το 2006 άνοιξε το Κτηματολογικό γραφείο Αμαρουσίου.
Σήμερα στο Κτηματολόγιο τα διεκδικούμενα υπό της Ελεήμονος 11,7 στρέμματα είναι διαμοιρασμένα σε τρία ΚΑΕΚ: τά δύο (050140401017 και 050140401018), εις τα οποία ανήκει το μεγαλύτερο μέρος της διεκδικούμενης έκτασης, έχουν κύριο τον Δήμο Αμαρουσίου εξ απαλλοτριώσεως. Το υπόλοιπο (050140401015) είναι δημόσιο δάσος και έχει κύριο το Ελληνικό Δημόσιο.
Χωρίς να θεωρεί πρόβλημα το ότι η έκταση που διεκδικεί όχι μόνον δεν είναι εγγεγραμμένη στο Κτηματολόγιο επ' ονόματί της, αλλά και ότι μέρος της είναι ήδη εγγεγραμμένο ως ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου, η Ελεήμων πέρυσι τον Αύγουστο προσπάθησε να την εκπλειστηριάσει. Είναι γνωστή η συνέχεια: ο πλειστηριασμός έγινε αντιληπτός και απέτυχε, ο Δήμος απεφάσισε επαναπαλλοτρίωση, έγιναν καταγγελίες, κλπ. Εκείνο που δεν έγινε ποτέ ευρύτερα γνωστό είναι ότι ολόκληρη η έκταση που διεκδικεί η Ελεήμων δεν έχει λυμένο το ιδιοκτησιακό της καθεστώς έναντι του Δημοσίου. Μήπως γι' αυτό λοιπόν η Ελεήμων δεν την εδήλωσε το 1999 στο Κτηματολόγιο;
Στις 26 Μαΐου, εκδικαζόταν αγωγή της Ελεήμονος εναντίον του Δήμου Αμαρουσίου και της Εθνικής Τραπέζης με στόχο να εγγραφεί επ' ονόματί της το τμήμα της διεκδικούμενης εκτάσεως που ανήκει στο ΚΑΕΚ 050140401017 και έχει εγγραφεί στον Δήμο. Στο δικαστήριο ενεφανίσθη εκπρόσωπος του Υπ. Οικονομικών η οποία βάσει καταγγελίας των Φίλων του Δάσους Συγγρού εζήτησε αναβολή της συζητήσεως προκειμένου να εξετασθεί το θέμα και να διασφαλισθούν τα δικαιώματα του Δημοσίου. Το αίτημα υποστηρίχθηκε από τον Δήμο Αμαρουσίου και την Εθνική Τράπεζα και η συζήτηση ανεβλήθη για τις 26 Ιανουαρίου 2010.
Η πιο πρόσφατη περίληψη για τη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ, ειρηνική, συλλογική
αντιμετώπιση-ΑΠΟΤΡΟΠΗ των φυσικών κλιματικών αλλαγών, όπως οι ενδεχόμενοι
ηφαιστειακοί χει...