Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, February 19, 2009

ΝΕΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ- ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ- ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 18-2-09
Πειραιάς, 18/2/09
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Πειραιά για την προστασία των αδέσποτων ζώων και την υλοποίηση του προγράμματος «ΚΥΝΟΣ ΣΗΜΑ» .

Επιτυχία? Με τα δεδομένα ποιου ακριβώς? Σιγουρα οχι επιτυχημένη για τα αδέσποτα.
Η συνάντηση έγινε βασικά για να εκφραστούν
*οι αντιδράσεις για την αποχώρηση του Δημου απο το ΔΙΚΕΠΑΖ
*οι αντιδράσεις για την μη ύπαρξη προγράμματος/φορέα
*οι αντιδράσεις με στόχο την άμεση προστασία των αδέσποτων της περιοχής

Στη σύσκεψη προήδρευσε η Αναπληρώτρια Δημάρχου κ. Νίτσα Βλασσοπούλου. Κεντρικός εισηγητής ήταν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Δημήτρης Βρόντος ο οποίος εξήγησε τους λόγους αποχώρησης του Δήμου Πειραιά από το ΔΙΚΕΠΑΖ. Συγκεκριμένα τόνισε ότι οι υπηρεσίες που παρέχονταν για τα αδέσποτα ζώα ήταν ανεπαρκείς, ενώ ο Δήμος συμμετείχε στον προϋπολογισμό του Διαδημοτικού Κέντρου για την προστασία των αδέσποτων ζώων, κατά το ? , με 130.000 ευρώ ετησίως και με το οικόπεδο που στεγάζεται το κέντρο. Από δε τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, η μόνη υπηρεσία που προσέφερε ήταν η στείρωση.

*Οι υπηρεσίες που προσέφερε το ΔΙΚΕΠΑΖ ειναι ΣΤΕΙΡΩΣΗ/ ΘΕΡΑΠΕΙΑ/ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ/ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ . Οχι μονο στειρώσεις!

Ο κ. Βρόντος τόνισε την ανάγκη ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κτηνιάτρων και όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις να προχωρήσει μόνος του για να βελτιώσει ριζικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες προστασίας των αδέσποτων ζώων και να επεμβαίνει άμεσα σε περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
*ΕΚΤΟΣ ΔΙΚΕΠΑΖ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. ΟΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ/ΟΧΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΖΩΩΝ/ΧΩΡΟΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ/ΑΝΑΡΡΩΤΗΡΙΑ...
*Επισης μας ανησυχεί το ότι ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ / ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ.
Γνωρίζει ο ΔΗΜΟΣ οτι απαγορεύεται η ευθανασία ή ο εγκλεισμός των ζώων σε εγκατάστασεις/κυνοκομεια?
Εγκρίνει την επιστροφή των ζώων και την παραμονή των αδέσποτων στο χώρο τους?
Αυτό ειναι ενα κομμάτι που μας καίει καθώς συνεχώς ακουμε εντός και εκτός αιθουσών και συναντήσεων ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ και ότι πρέπει να ιδρυθεί ένας χώρος όπου "θα μένουν" χωρίς ποτέ να γυρίζουν πισω στις πλατείες!
Υπάρχει τέτοια περίπτωση, στέγασης χιλιάδων ζώων, όλης της πανίδας του Πειραιά ????? Αυτά μήπως παραπέμπουν σε πρακτικές περισυλλέγομαι,περιμένω,θανατώνω που αντιτίθενται στην ελληνική νομοθεσία και στην ελληνική νομοθεσία! Λέω μήπως?

Ο κ. Δημήτρης Γκερλές Πρόεδρος της ΔΕΠΑΠ και μέχρι πρότινος μέλος του Δ.Σ. του ΔΙΚΕΠΑΖ υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας κέντρου για τα αδέσποτα ζώα που θα λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και επί 7 ημέρες την εβδομάδα και όχι όπως το ΔΙΚΕΠΑΖ, που ακολουθούσε το ωράριο του Δημοσίου.

Ο κ. Δημήτρης Κουμπιάδης Διευθυντής Περιβάλλοντος και Πρασίνου ανέφερε συγκεκριμένα στοιχεία για το ΔΙΚΕΠΑΖ. Από τις 110 κλήσεις αντιμετωπίστηκαν μόνο 49 περιστατικά το 2007 και το 2008 από τις 206 κλήσεις μόνο 130. Επίσης, το ΔΙΚΕΠΑΖ ουδέποτε ενημέρωσε το Δήμο για τις ενέργειες του.

Μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηνιάτρων , ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Καρδαράς αρκετοί εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων και εθελοντές .Παρά τις διαφοροποιήσεις ορισμένων για το ΔΙΚΕΠΑΖ συμφώνησαν στην ανάγκη συνεργασίας με το Δήμο για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν επίσης: οι Αντιδήμαρχοι κκ Τάκης Αβραμίδης, Γιάννης Μπενέτος, Δάφνη Μπόκοτα καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Οικονομόπουλος.

Γιατί ποτέ δεν αναφέρεται τι είπαν οι εθελοντές?
Δεν πειράζει.
Θα τα αναφέρουμε εμείς εν συντομία

Παραμένουν οι απορίες μας ως εξής:
*επιμένετε στην εκπόνηση προγράμματος για τα αδέσποτα.Τι κόστους? Με τι χρονοδιάγραμμα? Με τι προδιαγραφές?
* ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ.Κανένα σχέδιο δεν έχει τεθεί στο τραπέζι, πέραν απο γενικές κουβέντες για ωραία κτίρια που θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως
* ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΧΡΟΝΙΚΟ δεν εχει τεθεί πέραν απο γενικολογίες για το μέλλον
* ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ? ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΤΥΠΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ? Ποιοι κτηνίατροι διαθέτουν τόσα αναρρωτήρια ώστε τα στειρωμένα & χειρουργημένα ζώα να μη πέφτουν στο δρόμο με τις πληγές απο το χειρουργείο ακόμα ανοιχτές?
* ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΛΎΠΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ των χειρουργείων,στειρώσεων, εμβολιασμών?

Καμία απάντηση δεν παίρνουμε σε κανένα δελτίο τύπου και θα ελπίζαμε σε καλύτερες και πιο ξεκάθαρες και λιγότερο πολιτικές δηλώσεις!!!!

Θα συνεργαστούμε και θα ξανασυζητήσουμε!
Ελπιζουμε να έχουμε απάντηση κάποια στιγμή!Μη ξεχνάτε.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΟΧΙ ΛΟΓΙΑ!!!
Με τα λογια χειρουργεια και εμβολιασμοι δεν γινονται σε κανενα ζωάκι!

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ