Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, February 19, 2009

ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!

Η ομάδα που έχουμε ξεκινήσει απ τον Δεκέμβρη και μετά, συγκρότησε "πρωτοβουλία κατοίκων" και καλέσαμε σε λαική ανοιχτή συνέλευση όλους τους κατοίκους της Αγ.Παρασκευής την Κυριακή που μας πέρασε. Η συμμετοχή ήταν ενθουσιώδης (120 άτομα), και τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο ,με αυθόρμητη πορεία προς το τερατούργημα του "Davinci" !!

Σας επισυνάπτω το κείμενο μας που μοιράσαμε σε 4000 αντίτυπα(σχολεία,λαικές) και την αφίσσα μας που τοιχοκολλήθηκε παντού.
Λεπτομέρειες για το τι εστί DAVINCI έχουμε γράψει στο indymedia kαι στο indy , δείτε εδώ. http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=991295,

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=990534

Επίσης χθες Τρίτη17/02 πραγματοποιήσαμε παρέμβαση στο Δημοτικό συμβούλιο 60 άτομα περίπου με σαφή αιτήματα 1) την άμεση απόδοση του κτήματος Σιστοβάρη στους κατοίκους και 2) την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του παράνομου Davinci.
Για όσους δεν ξέρουν ο Δήμος δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει την καταπάτηση του κτήματος από την εταιρία Σαμουρέλλη ενώ παράλληλα η στάση του είναι πέρα απο υποκριτική καθώς ενώ χύνει κροκοδείλια δάκρυα για το πως χάθηκε το κτήμα παράλληλα κάνει το Davinci μέγα χορηγό στις εκδηλώσεις του δήμου, καλεί συνεδριάσεις μέσα στο Davinci,στέλνει την αστυνομία έξω απ τις συνελευσεις μας κτλ. Ειδικά στην Αγ.Παρασκευή δεν υπάρχει ούτε ένας ελεύθερος δημόσιος κλειστός χώρος για τους πολίτες, να συζητούν τα θέματα τους, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, να διοργανώνουν πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις. Είναι φανερό ότι σε μια πόλη με το κυκλοφοριακό κομφούζιο που προκαλούν οι καφετέριες, με τα πεζοδρόμια να στενάζουν κάτω απ τ'αυτοκίνητα και η μόνη επιλογή για κοινωνική συναναστροφή να είναι η κατανάλωση και η εναρμόνιση με το εμπορικό lifestyle η παράδοση ενός δημόσιου χώρου στα ιδιωτικά συμφέροντα αποτελεί έγκλημα εις βάρος όλων μας.

Το κλίμα χθες πάντως στο δημ .συμβούλιο δυναμιτίστηκε αρκετά,καθώς ο δήμαρχος απέφευγε να πάρει σαφή θέση ούτε για τις στοιχειώδεις παραβάσεις του Davinci με τις φερράρι του να κλείνουν όλο το πεζοδρόμιο ,τους μπράβους να απειλούν τους περαστικούς, να μην τηρούνται οι πρασσιές, το όριο μουσικής κτλ.

Εμείς καταγγείλαμε με σφοδρότητα την νωθρή στάση όλων των παρατάξεων και τον σαφή εμπαιγμό των κυβερνώντων και αποχωρήσαμε με συνθήματα..

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22/02 ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ(ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ), ΣΤΙς 17.00
ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Σύντομα θα χουμε και blog. Προς το παρόν όποιος θέλει να μας βρει ας στείλει στο dialogos.polis@gmail.com

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ