Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Wednesday, November 5, 2008

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑΣ!!!


Με πολύ προσοχή παρακολουθώ τις δηλώσεις των υπεύθυνων και ως απλός Ελλην αδαής πολίτης , για άλλη μια φορά, απορώ και αντιδρώ

1) Η περιοχή Σαμαρέικα όχι μόνο δεν εξαιρείται από την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου «Κοτυχίου - Στροφυλιάς» στη Δυτική Αχαΐα, αλλά απαγορεύεται ρητά κάθε επέμβαση σε αυτή, τονίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ ...

2) Στην ανησυχία που εκφράζει ο κ. Τσίπρας για σχέδια κερδοσκοπικής αξιοποίησης στην περιοχή με την κατασκευή γηπέδων γκολφ, το ΥΠΕΧΩΔΕ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν περιλαμβάνεται στην ΚΥΑ η δυνατότητα κατασκευής γηπέδων γκολφ.

3)Επίσης διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τσιμεντοποίησης της δασικής περιοχής στην οποία ξέσπασε η πυρκαγιά δεδομένου ότι αυτή είναι αντικείμενο τριπλής προστασίας, ενώ τονίζει ότι η ΚΥΑ δεν αφήνει ανοιχτό κανένα θέμα νομιμοποίησης παρανομιών, το αντίθετο μάλιστα ο έλεγχος πιθανών παράνομων δραστηριοτήτων και η επιβολή κυρώσεων ανήκει στην αρμοδιότητα ελεγκτικών μηχανισμών ιδίως των Νομαρχιών αλλά και λοιπών φορέων.
Θα κοιμόμουν ήσυχη το βράδυ για την αποκατάσταση της ζημιάς στη Στροφιλιά αν έλειπε το τελευταία αυτό κομμάτι περί ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ.

Δηλαδή το ΥΠΕΧΩΔΕ αφήνει στη ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΛΕΙΑΣ τον έλεγχο & την αποκατάσταση της φοβερής καταστροφής? Η Νομαρχία θα αναλάβει και αυτό το έργο με την ίδια αποτελεσματικότητα όπως ανέλαβε & διεκπεραίωσε και όλα τα άλλα?

Η ίδια Νομαρχία που κατά τη διάρκεια της θητείας της έχει ΚΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ανεξαιρέτως?

Η ίδια Νομαρχία που αφήνει -εν γνώσει ή εν αγνοία της (ο καθένας ας κρίνει) - να αποψιλωθεί, να τεμαχιστεί, να οικοπεδοποιηθεί μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλους όπως το ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ?

Η ίδια Νομαρχία που αφήνει - εν γνώσει ή εν αγνοία της (ο καθένας ας κρίνει) - να οικοπεδοποιηθούν και να μείνουν απροστάτευτες περιοχές ιδιαίτερης ιστορικής & αρχαιολογικής αξίας όπως ο Αγ. Αντρέας με την Αρχαία Φεία?

Η ίδια Νομαρχία που κατά τη διάρκεια της θητείας της έγινε στάχτη ο περιβάλλων χώρος της ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ενώ οι φλόγες έγλυψαν τα αρχαία - σύμβολα της χώρας αλλά και του παγκόσμιου πολιτισμού?

Η ίδια Νομαρχία που στοχεύει να μετατρέψει το μικρό λιμανάκι του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ σε ΔΙΕΘΝΗ ΛΙΜΕΝΑ χωρίς πρώτα να ορίσει τους όρους περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής που έχει ήδη χαρακτηριστεί NATURA?

Η ίδια Νομαρχία που νομιμοποίησε με τη σιωπηρή της συγκατάθεση χιλιάδες αυθαίρετα κτίσματα σε παραλίες ιδιαίτερης ομορφιάς & σε δάση ανεπανάληπτα?
κλπ κλπ κλπ κλπ κλπ!!!

Στα χέρια αυτής της Νομαρχίας αφήνετε την αναγέννηση της Στροφιλιάς?
Οι αρχαίο μας πρόγονοι έλεγαν: "ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ ΣΟΦΟΥ"

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ