Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Monday, September 15, 2008

ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ





Μετά από έκκληση-καταγγελία του PEGASUS INTERNATIONAL βρεθήκαμε εθελοντές -μέλη φιλοζωικών οργανώσεων & εθελοντικών ομάδων- στο ΘΡΙΑΣΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2008. Απλοί εθελοντές & μέλη των ομάδων: ADESPOTOLOGIO, OIKOPOLIS, PEGASUS INTERNATIONAL, ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ, του forum MY CAT (και ελπίζω να μην ξέχασα κανένα)
Υπήρχε φόβος να σταλούν τα αδέσποτα του νοσοκομείου για ευθανασία προκειμένου να απομακρυνθούν από το χώρο.

Κατ αρχάς θα ήθελα να διαπιστώσω την συνεργασία του νοσοκομείου στο θέμα των ζώων.
Ηταν ιδιαίτερα συνεργάσιμοι, ευγενείς & μας άφησαν αμέσως να μπούμε στο χώρο και να καταγράψουμε τις ανάγκες των ζώων. Είναι μάλιστα ευπρόσδεκτη κάθε προσπάθειά μας για βοήθεια και ανακούφιση των ζώων.

Ετσι καταγράψαμε
14 σκυλιά εντός του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου εκ των οποίων
5-6 σκυλιά εκτός του χώρου (στην ευρύτερη περιοχή)

Αυτά που μπορέσαμε να κάνουμε σε πρώτη φάση ήταν:
-1 θυληκό ήταν σε κακή κατάσταση με βαθιές πληγές στο κεφάλι και στη πλάτη και με δερματικές παθήσεις. Το πήγαμε ήδη στο κτηνίατρο στην Ελευσίνα -με προσωπικά μας έξοδα- & προχωρά η θεραπεία του είτε σε συνεργασία με φιλοζωική οργάνωση που θα αναλάβει τα έξοδα είτε για άμεση υιοθεσία. Θα αποφασιστεί μέσα στην ημέρα!

-επίσης πήραμε 1 γατούλα που ήταν αδύνατη & χτυπημένη (θα θεραπευτεί και θα στειρώθεί από το adespotologio)

-Εκτός του χώρου ήταν μια σκυλίτσα με 2 κουταβάκια. Τα πήγαμε στο κτηνίατρο, τους έδωσε χάπι αποπαρασίτωσης & τα ψέκασε για ψύλλους και τσιμπούρια (που ήταν γεμάτα). Τα κράτησα στο σπίτι μου ένα βράδυ & το άλλο πρωί επέστρεψαν στη μανούλα τους γιατί ακόμα ήταν μικρά & θηλαζαν. Τα παρακολουθώ εγώ & τα προσέχει ένας κάτοικος της περιοχής που τα έχει υπό τη προστασία του οπότε ας μην τα πάρουμε από εκεί ακόμα.

Από τα υπόλοιπα χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
- 1 σκυλί ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΑΦΡΟΥΣ/ΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ & ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ... Ευχαριστούμε θερμά τη Sapt που ανέλαβε ήδη το σκυλί

- 2 σκυλιά με χτυπημένα άκρα
- 1 σκυλί με βαθιά πληγή και αυτό στο πίσω μέρος του σώματος (που όμως έχει επουλωθεί αλλά καλό είναι να δει κάποιος από τι προήλθε)
- 1 σκυλάκι (ο ΜΗΤΣΟΣ) που είναι εκτός του προάυλιου χώρου - και το προσέχει ο ίδιος κύριος που ανέφερα πιο πάνω.Είναι όπως μας λέει αδιάθετος & ανόρεχτος τις τελευταίες 3 μέρες. Απλά θέλει εξέταση κτηνιάτρου.


Για τα υπόλοιπα ζώα καλό θα ήταν
α)να τα δει κτηνίατρος (γιατί σίγουρα εμένα μου ξεφεύγουν πολλά)
β)να εμβολιαστούν
γ)να στειρωθούν (για το τελευταίο κομμάτι υπάρχει -μας είπαν- πρόγραμμα του ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ για στείρωση. Δεν καλύπτουν όμως τη θεραπεία άρρωστων ζώων). Θα το ψάξω και θα συνεννοηθώ με ΔΗΜΟ & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ώστε να καταγράψουμε & να παρακολουθήσουμε τη πορεία της διαδικασίας
δ)κάποια μπορούν να δοθούν άνετα για υιοθεσία (μεταξύ των οποίων και τα 2 κουτάβια μόλις μεγαλώσουν λιγάκι ακόμα & μπορούν να χωριστούν από τη μαμά τους). Θα ετοιμάσουμε υλικό για δημοσίευση για υιοθεσία.

Μέσα στην εβδομάδα χρειαζόμαστε -από σήμερα-
α)εθελοντές για μεταφορά των ζώων (υπάρχει κανένα mini van γιατί τα ζώα είναι μεγάλα?) προς τους κτηνιάτρους
β)εθελοντές για να δίνουν τροφή & νερό 1 φορά την ημέρα -κατά προτίμηση απόγευμα/βράδυ- στα ζώα

Για περαιτέρω ανάγκες θα σας ενημερώσω.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο
saveileia2@yahoo.gr ή στο κινητό 6944860451

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ