Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Tuesday, August 26, 2008

WWF ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Ο Κώστας Γιαρίκος, περιβαλλοντολόγος - υπεύθυνος περιβαλλοντικών προγραμμάτων - Δασολόγου WWF Ελλάς, σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ τονίζει τα εξής σχετικά με τη συμμετοχή των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος www.protinews.gr (σελίδα 33, 25Αυγούστου)

"Μέχρι πριν μερικές δεκαετίες, η προστασία των δασών από τις πυρκαγιές ήταν ένα ζήτημα που αφορούσε σχεδόν αποκλειστικά τους πολίτες κάθε περιοχής , οι οποίοι έχοντας τη γνώση διαχείρισης του δάσους , αλλά ζώντας και απόλυτα εξαρτημένοι από τους πόρους του,είχαν και το έρεισμα και τα μέσα για να το προστατεύσουν και να επεμβαίνουν προς έλεγχο των πυρκαγιών.
.........................................................
(Αναφερόμενος στη σημερινή εποχή)

Οι διοικητικοί μηχανισμοί θεωρούν τη διαχείριση και προστασία των δασών αποκλειστικότητά τους, αντιδρώντας σε κάθε προσπάθεια της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ να αναλάβει δράση.

'Ενα χρόνο μετά τις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές που απέδειξαν περίτρανα ότι κανένας δεν περισσεύει από τις προσπάθειες προστασίας των δασών , γινόμαστε μάρτυρες προσπάθειας απαξίωσης των δράσεων των πολιτών με ευθείες αμφισβητήσεις των κινήτρων τους και προσπάθειες υποτίμησης των γνώσεών τους και της εγκυρότητας των παρεμβάσεών τους.
Οι σύγχρονοι ενεργοί πολίτες όμως είναι απόλυτα συνηδειτοποιημένοι ως προς τις ευθύνες και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και απόλυτα έτοιμοι να βρίσκονται σε εγρήγορση , να αναλαμβάνουν δράση και να παρεμβαίνουν όπου και όπως το απαιτούν οι ανάγκες προστασίας του φυσικού μας πλούτου..."

Δεν έχουμε παρά να συμφωνήσουμε με το κο ΓΙΑΡΙΚΟ και εξαίρουμε την ευθύτητα των δηλώσεων του απέναντι στις όποιες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης να υποβαθμίσει και να καρατομήσει οποιαδήποτε κίνηση πολιτών ή φορέων για τη προστασία του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ...

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι ενεργή, είναι ευαισθητοποιημένη και είναι αποτελεσματική. Δυστυχώς για κάποιους αυτή είναι μια πραγματικότητα και θα έπρεπε όχι μόνο να τη δεχτούν αλλά να την αγκαλιάσουν και να τη ενσωματώσουν στις αποφάσεις τους και στο τρόπο λήψης αυτών.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ