Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Thursday, August 7, 2008

ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ

ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΣΤΟ http://www.petitiononline.com/katakolo/

To: ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Αγαπητέ κε Καφύρα

Ζητώ επειγόντως μερικές απαντήσεις για το ακόλουθο δελτίο τύπου της ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ σχετικά με το ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

Λίγες είναι οι περιοχές που έμειναν άθικτες από τις καταστροφικές φωτιές του Αυγούστου.

Διάβασα προσεκτικά τις στατιστικές αναλύσεις σας και πάνω από όλα τους OΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ για μια περιοχή που ήδη ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ (όχι από φωτιές αλλά από την ανθρώπινη παρέμβαση) & ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΝΕΚΡΗ ΠΑΡΑΛΙΑ/ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΕΜΑΤΗ ΤΣΟΥΧΤΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ τόσο από τα πλοία όσο και από τις αποχετεύσεις!!!

Παραθέτω το δελτίο τύπου και τις απορίες ενός απλού πολίτη Δελτίο ΄τύπου της ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ, 31/07,
http://www.nailias.gr/deltia_typou/katakolo_31072008.pdf

Κε Καφύρα, "καταγγέλετε" ότι
1) στο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού το λιμάνι του Κατακόλου αναφέρεται μόνο σε ό,τι αφορά στη "Κατασκευή νέων ή αναβαθμισμένων υφισταμένων , εξειδικευμένων και μη, λιμενικών υποδομών που ενισχύουν (σε συνδυασμό με εξειδικευμένες υπηρεσίες) την τουριστική ανάπτυξη της χώρα μέσω του κλάδου της κρουαζιέρας....
2) ονομάστηκε Εθνικής Σημασίας και παρέμεινε στη Κατηγορία ενώ άλλα λιμάνια χαρακτηρίστηκαν ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
3) δεν έχει θέση στους λιμένες διεθνούς ενδιαφέροντος όπως η Πάτρα
4) στους χάρτες των λιμενικών υποδομών διεθνούς εθνικής και περιφερειακής σημασίας ουτε καν υπάρχει.

Αναφέρετε επίσης ότι τον Ιούλιο του 2000 μελετήθηκε και κατασκευάστηκε η διαπλάτυνση και επέκταση του κεντρικού προβλήτα με σκοπό τη δημιουργία άλλης μια θέσης για την εξυπηρέτηση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων με στόχο ο αριθμός των τουριστών να αυξηθεί εντός εικοσαετίας στα 350.000άτομα ετησίως.

Αναφέρετε νούμερα επισκεψιμότητας τα οποία ήδη το 2007 άγγιξαν τους 700.000 επισκέπτες , αριθμός που αυξάνεται αλματωδώς.

Από το 2008 και μετά προγραμματίζεται να προσορμίσουν στο λιμάνι κρουαζιερόπλοια 400 ΜΕΤΡΩΝ με 4.000 επιβάτες έκαστο!!!!

Ετσι λοιπόν με αυτούς τους υπολογισμούς ,κε ΚΑΦΥΡΑ, προβλέπετε εως το 2012 οι επιβάτες να φτάσουν το 1.000.000!!!!

Ετσι λοιπόν προτείνετε
1)εξασφάλιση τέταρτης θέσης για κρουαζιερόπλοια (επέκταση της μαρίνας)
2)αναβάθμιση του λιμανιού σε ΔΙΕΘΝΕΣ
3) σύνδεση με δίκτυα μεταφορών (οδικό, σιδηροδρομικό, αεροπορικό)!

Η μελέτη για το λιμάνι ανατέθηκε και κοστίζει 120.000eur.
Η μελέτη για τα έργα χερσαίου χώρου κοστίζει 190.000eur και έχει ήδη εκπονηθεί & προχωρει σε υλοποίηση.

Τα έργα υποδομής θα κοστίσουν:
1)ασφάλεια λιμενολεκάνης από το κυματισμό> 4.000.000eur
2)τέταρτη θέση για το κρουαζιερόπλοιο> 12.000.000eur
3)επέκταση της μαρίνας στο βόρειο τμήμα> 3.000.000eur
4)συμπληρωματικά έργα στο χερσαίο χώρο του λιμανιού και της μαρίνας> 25.000.000eur

Επίσης αναφέρεστε σε έργα για να καταστεί το Κατάκολο αισθητικά καλύτερο και λειτουργικότερο και που έχουν ήδη εκτελεστεί δαπάνης 6.000.00eur !

Εγιναν έργα αξίας 6.000.000eur στην περιοχή (κοντά 2.200.000.000δρχ)?
Που έγιναν, τι αλλαγές υλοποιήθηκαν? Μπορεί να γίνει μια δημοσιοποίηση των έργων των τόσο δαπανηρών που έχουν τελεστεί? Ποιά ήταν ακριβώς τα έργα, τα κόστη τους και οι αποδέκτες των κονδυλίων?

Τέλος η μεγαλύτερη απορία μου ως πολίτης με περιβαλλοντικές ευαισθησίες είναι οι εξής:

α) τα ήδη υπάρχοντα έργα , τα καράβια που αφίκνυνται κατά εκατοντάδες έχουν ήδη προξενήσει ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ στο κόλπο & στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Τσούχτρες εκατομμύρια, απόβλητα & λύματα καθιστούν την θάλασσα απλησίαστη ενώ οι οσμές μερικές φορές τη νύχτα κάνουν την κατάσταση τραγική. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η παραλία της περιοχής ήταν από τις ιδανικότερες για μπάνιο και πλέον δεν τη πλησιάζει κανείς!

β) η περιοχή και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ έχει κυρηχθεί περιοχή NATURA. Αυτό δεν περιλαμβάνει και το ΛΙΜΑΝΙ του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ??? (και για όσους δεν ξέρουν το βουνό του ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ "κρέμεται" πάνω στη θάλασσα).

γ)τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τα αναγκαία για τη ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ δεν αφορούν σε ΜΕΛΕΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (παρά μόνο σε μια προμελέτη). Οι όποιες μελέτες θα διασφαλίσουν 100% την επιβίωση της χλωρίδας , της πανίδας & της θάλασσας της περιοχής?

Το Κατάκολο είναι η τελευταία ή από τις τελευταίες περιοχές που διασώθηκαν από τη φωτιά. α)Ηδη έχουν καταπατήσει εκτάσεις στο βουνό το προστατευόμενο, έχουν περιφράξει δάση, έχουν καταπατήσει τους νόμους για τις περιοχές NATURA και για περιοχές αρχαιολογικής & ιστορικής σημασίας.
β)Ηδη εχουν "ξύσει" το βουνό καταστρέφοντας ολόκληρα τμήματά του για να χτίσουν σπίτια. γ)Ρίχνουν τα δέντρα και στη θέση τους φυτεύουν ελιές. δ)Ακόμα και τα περιπατητικά μονοπάτια έχουν γίνει δρόμοι τόσο μεγάλοι που εξυπηρετούν αυτοκίνητα και σπίτια που χτίζονται κατά συρροήν στην προστατευόμενη περιοχή!

Το περιβάλλον στη περιοχή ΑΡΓΟΣΒΗΝΕΙ , πεθαίνει και κανείς αρμόδιος δεν επενέβη ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ! Αντιθέτως προφανώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες δόθηκαν άδειες για κτίσματα και περιφράξεις!!!!

Τώρα λοιπόν με όλα αυτά τα -κατά τα άλλα- εντυπωσιακά έργα πάμε να αποτελειώσουμε τη ΠΕΡΙΟΧΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ και ΟΜΟΡΦΙΑΣ?

Εως σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα από τη τοπική αυτοδιοίκηση για τη ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (την πραγματική και αποτελεσματική). Εως σήμερα τίποτα δεν ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ. Και τώρα εξαγγέλουμε τρόπους για την ολική της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ?

Ναι ως πολίτης συμφωνω με τα έργα ανάπτυξης. Συμφωνώ με τη πρόοδρο. Συμφωνώ με την ανάπτυξη του τουρισμού σε μια περιοχή της οποίας η γεωργία, η κτηνοτροφία, οι επιχειρήσεις δεν στηρίχτηκαν αρκετά ώστε να δώσουν εργασία στους κατοίκους.

Ομως σε ποιόν μπορώ να εμπιστευτώ αυτή την ανάπτυξη ώστε να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ για τις επόμενες γενιές?

Και ρωτώ ως πολίτης
Τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας?
Τσιμέντο, τσούχτρες, λύματα, καφέ φουσκάλες στον αφρό της θάλασσας? Τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας?
Ακόμα και οι επισκέπτες έρχονται να θαυμάσουν τα ελληνικά τοπία.
ΟΧΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ, ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

Εγώ ως πολίτης θέλω διαβεβαίωσεις και τις θέλω πριν βάλετε έστω και ένα λιθαράκι στο ΛΙΜΑΝΙ & ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ! Μετά τιμής,

Ενας απλός προβληματισμένος Ελληνας πολίτης

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ