Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Monday, August 18, 2008

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ!

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ & ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΤΟΥΣ 4 ΦΟΡΕΙΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ EMAIL ΔΙΝΩ ΠΙΟ ΚΑΤΩ..

Προς: α) ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ( info@ksellas.gr)
β) ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ( kynomp@hol.gr)
γ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΩΡΓΙΑΣ , ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΣΩΝ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ( genddason@yahoo.gr)
δ) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ( ddasilia@otenet.gr )

Με ενδιαφέρον διάβασα oρισμένα άρθρα που έχουν ήδη δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες της ΗΛΕΙΑΣ . Δεν θα κρίνουμε καθόλου την προτίμηση μερικών συμπολιτών μας στο κυνήγι. Δεν μπορεί κανείς να βάλει οριστική φραγή σε αυτή τη τακτική παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια πρακτική που κάποιοι από εμάς δεν εγκρίνουμε. Σίγουρα είναι αναφαίρετο δικαίωμα όσων επιθυμούν να το συνεχίσουν.

Ομως σε ένα νομό όπως αυτόν της Ηλείας που οι φλόγες δεν άφησαν τίποτα στο περασμά τους- ούτε δάση, ούτε ζώα, ούτε σπίτια ούτε ανθρώπους- θεωρώ τουλάχιστον προκλητικές τις ακόλουθες επιδιώξεις οι οποίες ευτυχώς δημοσιοποιήθηκαν:
1) "Aξίζει να σημειωθεί ότι ο κυνηγετικός σύλλογος Αμαλιάδας έχει αποστείλει ήδη τις προτάσεις του τόσο προς τη Διεύθυνση Δασών όσο και προς το Δασαρχείο , ζητώντας την επέκταση των κυνηγετικών περιοχών μετά τις περσινές απαγορεύσεις εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών"
http://www.patrisnews.gr/view.php?id=18370

Δηλαδή ο κυνηγετικός σύλλογος θεωρεί ότι η φύση έχει ανακάμψει?
Θεωρεί ότι όλα τα προβλήματα έχουν ξεπεραστεί σε ό,τι αφορά στη πανίδα και στη χλωρίδα ώστε να υπάρχουν άπλετα περιθώρια για κυνήγι?
Θεωρεί ότι η Ηλεία χρειάστηκε μόνο 11 μήνες για να γιατρέψει τις βαθύτατες πληγές της?
Θεωρεί ότι η απαίτηση για επέκταση των περιοχών κυνηγιου αποδεικνύει ευαισθησία και συναίσθηση της κατάστασης?

2)Ο δε ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΥΡΓΟΥ που καταμετρά 2500μέλη ζητά και τη ΛΙΜΝΗ ΚΟΤΥΧΙΟΥ....
http://www.protinews.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=10292&Itemid=1

Ενδιαφέρον ακούγεται καθώς
α) το ΚΟΤΥΧΙ είναι περιοχή προστατευόμενη από τη διεθνή σύμβαση RAMSAR
β) το ΚΟΤΥΧΙ είναι από τις ελάχιστες περιοχές που δεν κάηκε και προφανώς τα ζώα που θα το επισκεφτούν θα είναι εύκολος στόχος
3) το ΚΟΤΥΧΙ είναι μια περιοχή που ήδη αντιμετωπίζει τεράστιους κινδύνους όπως
-καταπάτητες
-επερωτήσεις στη ΒΟΥΛΗ προκειμένου να επιτραπεί η δημιουργία γηπέδων γκολφ στη περιοχή
-πολλαπλές επενδυτικές δραστηριότητες

Μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί 15.000υπογραφές για να απαγορευτεί το κυνήγι για 5 χρόνια (http://www.petitiononline.com/mod_perl/signed.cgi?isoniso) και είναι λίγες σε σχέση με το κόσμο που συμφωνεί. Και ενώ η κοινωνία μας ολόκληρη έχει συνειδητοποιήσει το πρόβλημα, οι κυνηγοί φαίνεται να αδιαφορούν πιέζοντας το κράτος για περισσότερα εδάφη ελεύθερα για κυνήγι?

Ελπίζω να έχουμε κάποιες απαντήσεις από την ΥΠΗΡΕΣΙΑ σας όσο και από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες σχετικά με το θέμα. Ελπίζουμε να μην υποκύψει το κράτος σε αυτές τις παράλογες απαιτήσεις και να επιμείνει στους περιορισμούς

Mετά τιμής,

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ