Αυτό το site δημιουργήθηκε το 2007 με αφορμή τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν το δασικό πλούτο της Ελλάδας και οδήγησαν σε φρικτό θάνατο περίπου 100 Ελληνες (μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά). Αυτό το γεγονός από μόνο του αποτέλεσε την απαρχή της πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας η οποία οδήγησε στον εξευτελισμό ενός ολόκληρου έθνους, το ξεπούλημα της ελληνικής γής και σε μια δικτατορία πρωτοφανή για τα Ελληνικά δεδομένα.

Ας μάθει ο κόσμος λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει από τους πάσχοντες!
*****************************************************
Τhis site was created in 2007 on the occasion of the fires that burnt down the forests of Greece and led to a horrible death more than 100 Greeks (including young children). This fact alone ushered the political destabilization of the country which led to the humiliation of an entire nation, the sell-off of Greek wealth and to an unprecedented dictatoship.

So, let the world know what is really going on in Greece from the sufferers!

Monday, July 21, 2008

Αποσιωπούμενη παγκόσμια ψύξηΤο πλήρες εικονογραφημένο κείμενο εδώ και εδώ: http://afovia.files.wordpress.com/2008/08/facing-collective-incrimination-for-natural-climate-change.pdf
Οι τελευταίοι μιας σειράς νεκρών στην Ευρώπη από σφοδρές χιονοπτώσεις ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=931409&lngDtrID=245

Αντιμετωπίζοντας τη συλλογική ενοχοποίηση για το κλίμα, καθώς το πετρέλαιο τελειώνει και έχουν αναγγελθεί μεγάλα κρύα
- Μακάρι να διαψευστούν και οι 2 πλευρές, αλλά χάνουμε τίποτα να ετοιμαζόμαστε για όλα; -
Το κλίμα τής Γης όπως καθορίζεται κυρίως από ήλιο-ωκεανoύς - υδρατμούς, και το μέλλον μας
(με βάση την εργασία των Fred Hoyle - Chandra Wickramasinghe: Οn The Cause Of Ice-Ages)
1. Οι εγκλωβισμένοι κάτοικοι των πομπηιακών τσιμεντοβαβυλώνων , που αποτελούν πια την πλειονότητα στον πλανήτη, επειδή άθελά τους ξεγελιούνται από το μικροκλίμα (5 με 10 βαθμούς πάνω από τη γειτονική ύπαιθρο!..), πιέζονται από τα τρομολαγνικά ΜΜΕ να νιώθουν ότι φταίνε για όλα, βρέξει-χιονίσει (ακόμα και για τους χιλιάδες περσινούς νεκρούς από τα χιόνια αρχικά στο Περού και μετά σε Κίνα- πρωτοφανή χιόνια εδώ και 800 χρόνια!- Μ. Ανατολή κ.α, ενώ αρκετοί χάθηκαν από τα φετινά χιόνια ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ στην Ευρώπη), ώστε, τώρα που το πετρέλαιο τελειώνει (και δεν υπάρχει εναλλακτική που να μη στηρίζεται στο ολοένα λιγότερο και ακριβότερο πετρέλαιο – γι΄ αυτό και η πρεμούρα γύρω από την Κασπία και αλλού), να κάνουν τις απαραίτητες θυσίες ως και πολέμους, ώστε τα τελευταία ...”αιώνια” ψοφο-ιερατεία των “εκλεκτών” (που μισούν την αποκέντρωση και την αυτάρκεια) να διασκεδάσουν την κατάρρευσή τους...
Σε ποιον αξίζει να σκέφτεται όπως αυτοί και να πιστεύει τα ψέματά τους; Ας δούμε τα αίτια μικρών και μεγάλων κλιματικών αλλαγών:

2. Από τη θερμότητα του ήλιου που φτάνει στη Γη, οι ωκεανοί συγκρατούν 1000 φορές περισσότερη από ό,τι η ατμόσφαιρα (της οποίας η συνεισφορά στην υποφερτή για μας θερμοκρασία εξαρτάται κυρίως από τους υδρατμούς, το 95% των αερίων τού λεγόμενου θερμοκηπίου, και ελάχιστα από το διοξείδιο τού άνθρακα). Μάλιστα, όπως παρατηρούμε το καλοκαίρι στη θάλασσα, αυτή δε φτάνει στη μέγιστη θερμοκρασία όταν αρχίσουν οι ζέστες, αλλά, με κάποια καθυστέρηση, στο μέσο του καλοκαιριού, και αργεί να κρυώσει ως το τέλος του φθινοπώρου. Άρα οι ωκεανοί ζεσταίνονται όταν ο ήλιος βρίσκεται σε (μικρές ή μεγαλύτερες) φάσεις διέγερσης και υπάρχουν αρκετοί υδρατμοί στην ατμόσφαιρα, ενώ ψύχονται όταν ο ήλιος βρίσκεται σε ύφεση και έχουν ελαττωθεί οι υδρατμοί, που έχουν πέσει με τη μορφή νεροποντών-χαλαζιού-χιονιού.

Μπορεί, λοιπόν, ενώ ο ήλιος έχει αρχίσει να στέλνει λιγότερη θερμότητα, όπως συμβαίνει σήμερα, οι ωκεανοί να είναι ακόμα θερμοί από την προηγούμενη φάση, κι έτσι μερικοί να μπερδεύονται ή να μας μπερδεύουν επίτηδες σχετικά με την κύρια επιρροή τού ήλιου και των ωκεανών στο κλίμα μας....

Σύμφωνα με τους Hoyle και Wickramasinghe, μια μικρή ψύξη τού πλανήτη μπορεί σύντομα να οδηγήσει από την ελάττωση των υδρατμών σε αύξηση της αντανάκλασης της ηλιακής ακτινοβολίας από τα χιόνια και έτσι σε νέα παγετώδη περίοδο, πιθανότατα 100.000 περίπου ετών, που θα διακοπεί, όπως και οι προηγούμενες, μόνο από είσοδο μετεωρίτη τέτοιου που με την πρόσκρουσή του να σηκώσει πάλι αρκετούς υδρατμούς στην ατμόσφαιρα που θα ανεβάσουν με τη θερμοχωρητικότητά τους τη θερμοκρασία στη γήινη επιφάνεια.

Συνεπώς έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία να ξέρουμε την κατάσταση του ήλιου και των ωκεανών σε ένα διάστημα δεκαετιών για να προβλέψουμε το κλίμα, σε συνδυασμό με ενδεχόμενες μεγάλες εκρήξεις ηφαιστείων (που με την άφθονη, πυκνή σκόνη τους αλλάζουν τη νεφοκάλυψη), παρά να χρηματοδοτούμε με ανεξέλεγκτα κονδύλια απατεώνες που ενοχοποιούν την ανθρωπότητα με κατευθυνόμενα "κλιματικά μοντέλα", για τις ασήμαντες για το κλίμα ποσότητες του ευεργετικού για τα φυτά διοξειδίου του άνθρακα της αναπνοής μας, όπως διδασκόμαστε για τη φωτοσύνθεση.
Αυτό δεν αφορά, βέβαια, την παραγωγή βιομηχανικών δηλητηρίων, με πρώτα τα βιοκτόνα, τα ναρκωτικά τους, τα βι-αι-οκαύσιμα, τα ραδιενεργά και τα μεταλλαγμένα τους, για τα οποία τα λαμόγια παριστάνουν τους ανίδεους... Μοναδικός σκοπός τους είναι να νιώθουμε ένοχοι για όλα, ώστε να φορολογούμαστε βαναυσότερα, να πεθαίνουμε γρηγορότερα, μπας και μείνουν οι "εκλεκτοί" τελευταίοι και ...αθάνατοι. Ο λαός μας έλεγε πολύ σοφά για τους άτυχους αλλά αυτο-καταστροφικούς ανανούριστους μανιακούς : "κούνια που [δεν] τους κούναγε"!
Τη συλλογική ενοχοποίηση της ανθρωπότητας για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές (διάλεξαν μάλιστα το αθώο διοξείδιο του άνθρακα, που αποτελεί μόλις το ...0,035% της ατμόσφαιρας, επειδή θέλουν να το χρησιμοποιούν ως σκιάχτρο για τον έλεγχο της συμπεριφοράς των απλών ανθρώπων, ενώ αυτοί συνεχίζουν τη σπατάλη ενέργειας... ) την ξεκίνησε από την απληστεία της για να δικαιολογήσει τα ραδιενεργά όπλα και εργοστάσια η Θάτσερ, τη δεκαετία του'80, και τη συνεχίζουν οι δολαριανοί με τους παρατρεχάμενους φορομπήχτες, γιατί φοβούνται ότι, καθώς το πετρέλαιο τελειώνει θα μείνουν χωρίς καύσιμα για να διασκεδάζουν βασανίζοντάς μας.
Εκμεταλλεύονται επίσης το γεγονός ότι οι πομπηιακές τσιμεντοβαβυλώνες τους που το καλοκαίρι ανεβάζουν πυρετό, μπερδεύουν τους εγκλωβισμένους, εξουθενωμένους κατοίκους τους ότι για τη θερμοκρασία μπορεί να φταίνε ...οι ίδιοι και όχι το τσιμέντο.

3. Οι ωκεανοί τις τελευταίες δεκαετίες ήταν θερμοί, γιατί, πέρα από την αποθηκευμένη θερμότητά τους, δέχτηκαν περισσότερη από τον θερμότερο τις τελευταίες 8.000 χρόνια, και ως το 2000, ήλιο. Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι συνέβαλαν και υποθαλάσσιες θερμές πηγές, που και αυτές φαίνεται να επηρεάζονται, όπως τα ηφαίστεια, δηλαδή το μάγμα τής Γης, από βαρυτικές κινήσεις μέσα στο ηλιακό σύστημα, άρα πάλι από τον ήλιο.

Τώρα όμως που αποδεδειγμένα έχει αρχίσει σοβαρή σοβαρή ελάττωση της ηλιακής ακτινοβολίας, αντί να γίνει, εν μέσω κατευθυνόμενου εξουθενωτικού υπερπληθυσμού 7 δις συνανθρώπων μας, πρώτο θέμα η κατεπείγουσα ανάγκη για Διεθνή Εκεχειρία, φιλειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, αναδασώσεις παντού και αποκέντρωση σε συνεργαζόμενα αυτάρκη χωριά (όπως η Ελβετία, που καταφέρνει την αλληλοβοήθεια εφαρμόζοντας το συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ στις εκλογές), τα καταρρέοντα από ανικανότητα προσαρμογής και λόγω τέλους του πετρελαίου ψοφο-ιερατεία, έχουν αμολήσει τα τσιράκια τους ψευτοεπιστήμονες και ψευτοοικολόγους, και συναγωνίζονται ποιός θα εξαπατήσει περισσότερους, με τη συνήθη έμμονη ιδέα των αρχομανών ότι είναι ...άτρωτοι και αιώνιοι, δηλαδή ό,τι και να συμβεί, αυτοί δήθεν θα καταφέρουν να μην αφανιστούν, όπως έπαθαν ανεξαιρέτως ΟΛΑ τα φοβικά καθεστώτα στο παρελθόν, φαραώ, Ρωμαίοι, Σταυροφόροι, Μάγια κοκ...
Για παράδειγμα, αν και είναι δημοσιευμένο και ποτέ διαψευσμενο ότι στην Ανταρκτική (όπου βρίσκεται το 90% των πάγων τής Γης, άλιωτο εδώ και 15 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ χρόνια, σε θερμοκρασίες δεκάδων βαθμών υπό το μηδέν), οι πάγοι συνεχώς ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ, και δε λογαριάζουν τις εποχιακές αυξομειώσεις του άλλου 10%, τα πουλημένα ΜΜΕ μας δείχνουν ρωγμές σε παγόβουνα που ΣΠΑΝΕ από το ΒΑΡΟΣ, και μας πιπιλάνε ότι ..."λιώνουν"!... "Δεν έχει σημασία τι βλέπεις, αλλά τι πρέπει να πιστεύεις και να μην ερευνάς".

4. Ένα ακόμα στοιχείο παραλογισμού που πλασσάρουν πολυδιαφημισμένοι ραδιενεργοί γενοκτόνοι, όπως ο Γκορ και τα τσιράκια του [που δεν μπορούν να προβλέψουν τον καιρό 5 μέρες μπροστά αλλά "ξέρουν ότι θα καούμε σε 100 χρόνια" (!)], είναι το εξής:
ότι δήθεν η μικρή [ηλιογενής πάντα και λήξασα πια] υπερθέρμανση των προηγούμενων 2 δεκαετιών προκαλεί τα παρακάτω φαινόμενα που ΟΛΟΙ οι μετεωρολόγοι επαναλαμβάνουν (αλλά όχι τόσο δυνατά όσο χρειάζεται, μη χάσουν τη δουλειά τους) ότι οφείλονται σε σταδιακή ΨΥΞΗ τής ατμόσφαιρας και των υδρατμών της στα μεγάλα γεωγραφικά ύψη αρχικά, όπου οι υδρατμοί κατεβαίνουν μόλις συναντήσουν τα ψυχρά ρεύματα ως: χιόνι, χαλάζι, νεροποντές, όχι ήπιες βροχές.

Στη συνέχεια, καθώς οι υδρατμοί λιγοστεύουν, ΚΑΙ λόγω παράλληλης ψύξης των ωκεανών (άρα εξατμίζονται όλο και λιγότεροι), ξεκινούν μεγάλες ΞΗΡΑΣΙΕΣ, πρώτα στις περιοχές γύρω από την Ισημερινό. Μάλιστα μια τέτοια περίοδος ΨΥΞΗΣ οδήγησε ΚΑΙ στην τελευταία ερημοποίηση της ζώνης Σαχάρας-Μ. Ανατολής-Κ.Ασίας Σαχαρασίας, πριν από 6.000 χρόνια, οπότε οι εναπομείναντες εκεί πληγέντες άνθρωποι δεν είχαν πού να πάνε πια για τροφή, και άρχισαν θολωμένοι τις παράλογες επιθέσεις στους γύρω τους και τους πρώτους πολέμους...


Συμπέρασμα (το οποίο ο καθένας ας τροποποιήσει για την καλύτερη διάδοση των απαραίτητων ατομικών και συλλογικών ενεργειών)
:
Τόσο οι υποστηρικτές τής υπερθέρμανσης και της συλλογικής ενοχοποίησής μας, όσο και όσοι από τους αμφισβητίες τους είναι το ίδιο επιθετικοί και όχι συμφιλιωτικοί, δεν απαντούν σε μια πολύ απλή ερώτηση:
γιατί δεν υποστηρίζουν διεθνή εκεχειρία, ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, αναδασώσεις παντού, ιδιαίτερα στις τεράστιες ερήμους, και αμεσοδημοκρατική αποκέντρωση σε αυτάρκη, συνεργαζόμενα χωριά; Μήπως γιατί ακριβώς φοβούνται ότι δε θα έχουν τον έλεγχό μας για να μας βλέπουν αφ' υψηλού, παρασιτώντας σε βάρος μας;

Έτσι αλαζονικά ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ φαραώ, Ρωμαίοι, Μάγια και ΟΛΑ τα φοβικά καθεστώτα από την εποχή που ξεκίνησαν οι πόλεμοι πριν από 6.000 χρόνια στη Σαχαρασία. Σε λίγο το ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, και δεν έχουν άλλο τρόπο να μας ελέγχουν !
Θα τους αφήσουμε να μας παρασύρουν στον κατήφορό τους;
http://aftarkia.wordpress.com
ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, ιδιαίτερα στους εξυπνάκηδες φασίστες οπαδούς του ραδιενεργού γενοκτόνου Γκορ, που αδιαφορούν και πολεμούν τη συλλογική προετοιμασία ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ.
Αν θέλετε να σας στείλουμε το παρακάτω ταινιάκι (λιγότερο ή περισσότερο συμπιεσμένο - 5,6 ή 9,5 Mb) για τη φαραωρωμαϊκή κατάρρευση των ιερατείων, όπως αυτή των πολυδιαφημισμένων, αυτοκατεστραμμένων, ανθρωποθυσιαζόντων Μάγια, και τρόπους φιλειρηνικής αντίστασης σήμερα, παρακαλούμε στείλτε μήνυμα στο afoviahappiness papaki yahoo.com.ON THE CAUSE OF ICE-AGES

By Fred Hoyle and Chandra Wickramasinghe -
http://abob.libs.uga.edu/bobk/ccc/ce120799.html
...Reducing the water content appreciably to only a few millimetres of precipitable water weakens the greenhouse, dropping the Earth's mean temperature (for the same albedo) to about -7oC, which corresponds closely to what is required for ice-age conditions. The conclusion is therefore that reducing the average water content of the atmosphere to about a third of its present-day value, while maintaining the albedo, would produce an ice-age.

Ice-age conditions were dry, dusty and cold. The great deposits of loess, wind-blown soil, in E. Europe and China, imply a climate that was dusty in the lower atmosphere, a situation implying a low precipitation rate. Low precipitation is not a handicap to the accumulation of large glaciers, which will grow even at annual precipitation rates as little as a few centimetres per year, provided the temperature is low enough to prevent summer melting.

During the ice-ages the whole Earth was cooled, including the tropics. This is proved by glaciers extending down to about 10,000 feet on tropical mountains, mountains which at present do not hold glaciers, such as the mountains on the island of Hawaii.

It is because the ocean has this back storage of heat that we do not drop almost immediately into an ice-age.

In distant geological periods the heat storage in the oceans was considerably greater than it is at present. Today the ocean bottom waters are close to freezing, whereas only 50 million years ago the bottom temperature was about 15oC and the available oceanic heat was then equivalent to a 50 year supply of sunlight. The difference has been caused by drifting continents, especially by the positioning of Antarctica and Greenland at or close to the poles. Melt water from arctic glaciers has gradually filled the lower ocean with water close to freezing, greatly reducing the margin of safety against ice-age conditions developing. This is why the past million years has been essentially a continuing ice-age, broken occasionally by short-lived interglacials. It is also why those who have engaged in lurid talk over an enhanced greenhouse effect raising the Earth's temperature by a degree or two should be seen as both demented and dangerous. The problem for the present swollen human species is of a drift back into an ice-age, not away from an ice-age. Manifestly, we need all the greenhouse we can get good for the growing of vines.

http://abob.libs.uga.edu/bobk/ccc/ce120799.htmlSampling of scientists and scientific studies predicting global COOLING
http://en.rian.ru/science/20080122/97519953.html
http://www.gao.spb.ru/english/astrometr/index1_eng.html

“Οι θερμοκρασίες στη γη έχουν σταθεροποιηθεί την τελευταία δεκαετία, και η ανθρωπότητα πρέπει να ετοιμάζεται για μια νέα παγετώδη περίοδο, παρά για αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου”, δήλωσε Ρώσος επιστήμονας σε συνέντευξη στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Novosti.
Τα ρωσικά και ξένα ερευνητικά στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η μέση παγκόσμια θερμοκρασία το 2007 ήταν σχεδόν παρόμοια με εκείνη του 2006, και, γενικά, ίδια με τις θερμοκρασίες του 1998-2006, είπε ο Khabibullo Abdusamatov, επικεφαλής ενός διαστημικού ερευνητικού εργαστηρίου στο παρατηρητήριο Pulkovo της Πετρούπολης. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στη γήινη ατμόσφαιρα έχει αυξηθεί περισσότερο από 4% στην προηγούμενη δεκαετία, αλλά η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου έχει σταματήσει ουσιαστικά. Αυτό επιβεβαιώνει τη θεωρία τής ηλιακής επιρροής στο γήινο κλίμα, επειδή το ποσό ηλιακής ενέργειας που φθάνει στον πλανήτη μειώθηκε δραστικά κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, είπε ο επιστήμονας.
“Αν η μέση παγκόσμια θερμοκρασία αντιδρούσε άμεσα στις συγκεντρώσεις των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα, θα είχε αυξηθεί από 0.1 βαθμό Κέλσιου στα προηγούμενα δέκα χρόνια, εντούτοις, αυτό δε συνέβη”, δήλωσε. «Μέχρι τα μέσα τού 21ου αιώνα ο πλανήτης θα αντιμετωπίσει μιά νέα Μικρή Παγετώδη Περίοδο, παρόμοια με το ελάχιστο Maunder (βλ. αμέσως πιο κάτω), επειδή το ποσό ηλιακής ακτινοβολίας που φτάνει στη γη μειώνεται συνεχώς από τη δεκαετία του '90 και θα φθάσει στο ελάχιστό του περίπου το 2041». Το ελάχιστο Maunder συνέβη μεταξύ 1645 και 1715, όταν εμφανίστηκαν μόνο περίπου 50 ηλιακές κηλίδες στον ήλιο, σε αντιδιαστολή με τις συνήθεις 40.000-50.000. Συνέπεσε με το μέσο και πιο κρύο μέρος της αποκαλούμενης Μικρής Παγετώδους Περιόδου (Little Ice Age), κατά τη διάρκεια της οποίας η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική πέρασαν βαρείς χειμώνες. [Πάγωνε ο Τάμεσης...]
«Εντούτοις, η θερμική αδράνεια των παγκόσμιων ωκεανών και των θαλασσών θα καθυστερήσει μια «βαθιά ψύξη» του πλανήτη, και η Μικρή Παγετώδης θα αρχίσει κατά τη διάρκεια του 2055-2060, και θα διαρκέσει πιθανώς αρκετές δεκαετίες», είπε ο Abdusamatov.
"Επομένως, η ανθρωπότητα πρέπει να ετοιμάζεται για αυξανόμενους πάγους, παρά για αύξηση της στάθμης των ωκεανών που προκαλείται από τήξη πάγων. Η ανθρωπότητα θα αντιμετωπίσει σοβαρές κοινωνικές και δημογραφικές συνέπειες κατά την επερχόμενη Παγετώδη περίοδο, γιατί αυτή θα έχει επιπτώσεις άμεσα σε περισσότερο από το 80% του γήινου πληθυσμού", κατέληξε ο επιστήμονας.

http://canadafreepress.com/index.php/article/4503 By EPW Blog Sunday, August 17, 2008

[Note: Many of the scientists and studies cited below first appeared in the December 2007 U.S. Senate Report of over 400 (now 500 dissenting scientists and growing) (For Full Senate Report) See also U.S. Senate Report released in July 2008: ‘Consensus’ On Man-Made Global Warming Collapses in 2008]

Australian astronomical Society warns of global COOLING as Sun’s activity ‘significantly diminishes’ – June 29, 2008 – (LINK) Excerpt: A new paper published by the Astronomical Society of Australia has a warning to global warming believers not immediately obvious from the summary:

Based on our claim that changes in the Sun’s equatorial rotation rate are synchronized with changes in the Sun’s orbital motion about the barycentre, we propose that the mean period for the Sun’s meridional flow is set by a Synodic resonance between the flow period (~22.3 yr), the overall 178.7-yr repetition period for the solar orbital motion, and the 19.86-yr synodic period of Jupiter and Saturn. Or as one of the authors, Ian Wilson, kindly explained to me: It supports the contention that the level of activity on the Sun will significantly diminish sometime in the next decade and remain low for about 20 - 30 years. On each occasion that the Sun has done this in the past the World’s mean temperature has dropped by ~ 1 - 2 C.

NEW JASON SATELLITE INDICATES 23-YEAR GLOBAL COOLING

- Canada Free Press, 1 May 2008 – By Dennis Avery, Environmental Economist and Global Warming Co-author

Excerpt: Now it’s not just the sunspots that predict a 23-year global cooling. The new Jason oceanographic satellite shows that 2007 was a “cool” La Nina year-but Jason also says something more important is at work: The much larger and more persistent Pacific Decadal Oscillation (PDO) has turned into its cool phase, telling us to expect moderately lower global temperatures until 2030 or so. […]All of this defies the “consensus” that human-emitted carbon dioxide has been responsible for our global warming. But the evidence for man-made warming has never been as strong as its Green advocates maintained. The earth’s warming from 1915 to 1940 was just about as strong as the “scary” 1975 to 1998 warming in both scope and duration-and occurred too early to be blamed on human-emitted CO2. The cooling from 1940 to 1975 defied the Greenhouse Theory, occurring during the first big surge of man-made greenhouse emissions. Most recently, the climate has stubbornly refused to warm since 1998, even though human CO2 emissions have continued to rise strongly. […] How many years of declining world temperature would it take now – in the wake of the ten-year nonwarming since 1998 - to break up Al Gore’s “climate change consensus”?

National Post: Global Cooling! ‘Spotless Sun’ prompts scientists to fear ‘dramatic turn for the worse’

May 31, 2008

Excerpt: ith the debate focused on a warming Earth, the icy consequences of a cooler future have not been considered You probably haven’t heard much of Solar Cycle 24, the current cycle that our sun has entered, and I hope you don’t. If Solar Cycle 24 becomes a household term, your lifestyle could be taking a dramatic turn for the worse. That of your children and their children could fare worse still, say some scientists, because Solar Cycle 24 could mark a time of profound long-term change in the climate. As put by geophysicist Philip Chapman, a former NASA astronaut-scientist and former president of the National Space Society, “It is time to put aside the global warming dogma, at least to begin contingency planning about what to do if we are moving into another little ice age.” The sun, of late, is remarkably free of eruptions: It has lost its spots. By this point in the solar cycle, sunspots would ordinarily have been present in goodly numbers. Today’s spotlessness — what alarms Dr. Chapman and others — may be an anomaly of some kind, and the sun may soon revert to form. But if it doesn’t – and with each passing day, the speculation in the scientific community grows that it will not – we could be entering a new epoch that few would welcome. […] Several renowned scientists have been predicting for some time that the world could enter a period of cooling right around now, with consequences that could be dire. “The next little ice age would be much worse than the previous one and much more harmful than anything warming may do,” believes Dr. Chapman. “There are many more people now and we have become dependent on a few temperate agricultural areas, especially in the U.S. and Canada. Global warming would increase agricultural output, but global cooling will decrease it.”

We should prepare now for dangerous global cooling

(By Paleoclimatologist Tim Patterson, professor in the department of Earth Sciences at Carleton University in Ottawa)

Excerpt: Solar scientists predict that, by 2020, the sun will be starting into its weakest Schwabe solar cycle of the past two centuries, likely leading to unusually cool conditions on Earth. Beginning to plan for adaptation to such a cool period, one which may continue well beyond one 11-year cycle, as did the Little Ice Age, should be a priority for governments. It is global cooling, not warming, that is the major climate threat to the world, especially Canada. As a country at the northern limit to agriculture in the world, it would take very little cooling to destroy much of our food crops, while a warming would only require that we adopt farming techniques practiced to the south of us.

Global cooling predictions

Geologist Dr. Don J. Easterbrook, Emeritus Professor at Western Washington University, who has authored eight books and 150 journal publications, predicts that temperatures should cool between 2065 until 2100, and that global temperatures at the end of the century should be less than 1 degree cooler than at present. This is in contrast to other theories that there will be a warming by as much as 10 degrees by 2100. - Excerpts of sampling of scientists predicting a coming global cooling Geologist Dr. Don Easterbrook, an emeritus professor of geology at Western Washington University who has authored eight books and 150 journal publications, announced earlier this week that he was putting his “reputation on the line” by predicting global cooling. “The average of the four main temperature measuring methods is slightly cooler since 2002 (except for a brief el Niño interruption) and record breaking cooling this winter. The argument that this is too short a time period to be meaningful would be valid were it not for the fact that this cooling exactly fits the pattern of timing of warm/cool cycles over the past 400 years,” Easterbrook wrote on March 1, 2008.

Solar Cycle 24: Implications for the United States

March 2, 2008 (By Geologist David Archibald of Summa Development Limited in Australia is a Perth-based scientist working in the field of climate research. Archibald wrote a scientific paper titled “Solar Cycles 24 and 25 and Predicted Climate Response” in Energy and Environment in 2006)

Excerpt: I will demonstrate that the Sun drives climate, and use that demonstrated relationship to predict the Earth’s climate to 2030. It is a prediction that differs from most in the public domain. It is a prediction of imminent cooling. […] We have 29 years of satellite temperature data. It shows that the temperature of the Southern Hemisphere has been flat, with a slight increase in the Northern Hemisphere. Note the El Nino peak in 1998. Globally, we have had 10 years of temperature decline since that peak in 1998, with a rate of decline of 0.06 degrees per annum. I am expecting the rate of decline to accelerate to 0.2 degrees per annum from the end of this decade. That satellite record is corroborated by the record of Antarctic and Arctic sea ice extent over the same period. There is no long term trend evident. Most recently, there has been a 1 million square kilometre increase over the long term mean. This is a five per cent increase. […] The peak US temperature was in 1936, at much the same time that Total Solar Irradiance peaked. If you have wondered why US temperatures are still lower than what they were 70 years ago, the fact that Total Solar Irradiance is lower than what it was 70 years ago might provide an explanation.Geologist David Archibald reveals CO2 is ‘tuckered out as a greenhouse gas’

May 12, 2008

Excerpt: The more carbon dioxide you put into the atmosphere, the more you are helping all plants on the planet to grow, and of course that makes you a better person. Virtue is in direct proportion to your carbon dioxide output. What of the temperature, you ask? Carbon dioxide is a greenhouse gas, but the effect is strongly logarithmic. The first 20 ppm achieves 1.5 degrees of heating, but it takes more than another 400 ppm to equal that. By the time we get to the current level of 384 ppm, carbon dioxide is tuckered out as a greenhouse gas. From here, every 100 ppm extra may be worth 0.1 of a degree. […] Surely a few more years of cooling will leave only the true believers in their misanthropic ideology, and the truly idiotic. […] Not only will it continue, substantial cooling next decade is in the bag based on current solar behavior. There is a good correlation between solar cycle length and the temperature over the following solar cycle. Long solar cycles cause lower temperatures.

Canadian Climatologist Dr. Timothy Ball: “If we are facing [a crisis] at all, I think it is that we are preparing for warming when it is looking like we are cooling. We are preparing for the wrong thing.” (March 2008) (Link)

UK Astrophysicist Piers Corbyn: “There is no evidence that CO2 has ever driven or will ever drive world temperatures and climate change. The consequence of that is that worrying about CO2 is irrelevant. Our prediction is world temperatures will continue to decline until 2014 and probably continue to decline after that.” (March 2008) (Link)

Dearth Of Sunspot Activity To Herald New Ice Age?

August 14, 2008

Excerpt: A top observatory that has been measuring sun cycles for over 200 years predicts that global temperatures will drop by two degrees over the next two decades as solar activity grinds to a halt and the planet drastically cools down, potentially heralding the onset of a new ice age. While the mass media, Al Gore and politicized bodies like the IPCC scaremonger about the perils of global warming and demand the poor and middle class pay CO2 taxes, both hard scientific data and circumstantial evidence points to a clear cooling trend. Following the end of the Sun’s most active period in over 11,000 years, the last 10 years have displayed a clear cooling trend as temperatures post-1998 leveled out and are now plummeting. […] Long-time man-made global warming advocates NASA assure us that significant sunspot activity will return in 2012, but a recent a paper on recent solar trends by William Livingston and Matthew Penn of the National Solar Observatory in Tucson, predicts that sunspots will all but vanish after 2015. Since the sun, and not carbon dioxide, is the principle driver of climate change, a dearth of sunspot activity would herald a repeat of the Maunder Minimum, the name given to the period roughly from 1645 to 1715, when sunspots became exceedingly rare and contributed to the onset of the Little Ice Age during which Europe and North America were hit by bitterly cold winters and the Thames river in London completely froze.

Livingston and Penn paper: “Sunspots may vanish by 2015″

June 2, 2008 – By Meteorologist Anthony Watts

Excerpt: From the “I hope to God they are flat wrong department”, here is the abstract of a short paper on recent solar trends by William Livingston and Matthew Penn of the National Solar Observatory in Tucson. It was sent to me by reader Mike Ward.I previously highlighted a news story on this paper on May 21st, but didn’t have the actual paper until now. If anyone has an update to this paper, which uses data up to 2005, please use the comment form to advise. Here is the complete paper, and below are some excerpts: Abstract: We have observed spectroscopic changes in temperature sensitive molecular lines, in the magnetic splitting of an Fe I line, and in the continuum brightness of over 1000 sunspot umbrae from 1990-2005. All three measurements show consistent trends in which the darkest parts of the sunspot umbra have become warmer (45K per year) and their magnetic field strengths have decreased (77 Gauss per year), independently of the normal 11-year sunspot cycle. A linear extrapolation of these trends suggests that few sunspots will be visible after 2015.

More Signs of the Sun Slowing Down - ‘We continue to slide into a deeper than normal solar minima, one not seen in decades’

By Meteorologist Anthony Watts – June 15, 2008

Excerpt: It appears we continue to slide into a deeper than normal solar minima, one not seen in decades. Given the signs, I think we are about to embark upon a grand experiment, over which we have no control [...] I had noted that there was a curios step function in 2005, almost as if something had “switched off” [...] As you can see, the Ap Index has continued along at the low level (slightly above zero) that was established during the drop in October 2005. As of June 2008, we now have 32 months of the Ap hovering around a value just slightly above zero, with occasional blips of noise. [...] What is most striking is that since 1932, there have not been ANY years prior to 2007 that have zero data. [...]


Η αντιστροφή των πόλων είναι κοντά
Πηγή: Cosmos Online, 5 Μαΐου 2008
Μια αντιστροφή του γήινου μαγνητικού πεδίου θα μπορούσε να συμβεί πιο σύντομα από όσο νομίζαμε μέχρι τώρα, σύμφωνα με Ολλανδούς επιστήμονες που αναφέρουν ότι το μαγνητικό πεδίο του πλανήτη γίνεται βαθμιαία λιγότερο σταθερό.
Μια αντιστροφή των πόλων θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις σε όλα: από τη ναυσιπλοΐα και τον επικοινωνιακό εξοπλισμό έως τη σύνθεση της ατμόσφαιρας, λένε οι εμπειρογνώμονες. Η μαγνητόσφαιρα της Γης μας προστατεύει από τις επικίνδυνες εξάρσεις των ηλιακών καταιγίδων και τον ηλιακό άνεμο.
Η έκθεση, που δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό Nature Geoscience, διαπίστωσε ότι οι αντιστροφές είναι πολύ πιο συνηθισμένες τα τελευταία 200 εκατομμύρια χρόνια, από όσο ήταν παλιά στην ιστορία του πλανήτη.

Earth’s magnetic field strength is weakening in several areas, says an article published today (June 30, 2008) in National Geographic News. This may suggest the possibility of an upcoming reversal of the geomagnetic field, said study co-author Nils Olsen, a geophysicist at the Danish National Space Center in Copenhagen.
http://news.nationalgeographic.com/news/pf/76158139.html
It is possible that the Earth will lose it again in the 21st and 22nd centuries. The "magnetic umbrella," which protects us from deadly space radiation, will disappear, exposing humankind to a heavy "rainfall" of solar particles and space rays. Our descendants will have to understand how a weaker magnetic field will affect the climate and what protection they will need.

Yury Zaitsev, Institute of Space Studies-http://en.rian.ru/analysis/20070928/81541029.html
Για τη συνεχιζόμενη ΨΥΞΗ τής Ανταρκτικής:
Antarctica overall has cooled measurably during the last 35 years, according to a paper published today in the online version of Nature. http://www.scienceagogo.com/news/20020015034521data_trunc_sys.shtml
(http://www.nature.com/nature/journal/v415/n6871/abs/nature710.html)
ΟΣΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ.
Παραθέτουμε και "εξωτερικά γυρίσματα" από πρόσφατο σόου με το αιμοδιψές τσίρκο τού ΣΠΑΤΑΛΟΥ, πάμπλουτου ραδιενεργού γενοκτόνου, με τους τόσους απάνθρωπους "εκλεκτούς" πιστούς, χωρίς να υιοθετούμε όμως άλλες φοβικές θέσεις ορισμένων αντιζήλων του.

ΝΕΚΡΟΙ από ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΑΛΟΚΑΙΡΟ σε Γαλλία και Γερμανία...

http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/2091625/Avalanche-in-Pyrenees-kills-British-couple.html

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,565678,00.html

Ενώ χιόνισε ακόμα στην Καλιφόρνια, τη Σκανδιναβία, την Κίνα κ.α

http://www.mymother lode.com/ News/article/ kvml/1216079663


Ρήγμα στην Αμερικανική Ένωση Φυσικών για την “υπερθέρμανση”:

http://www.aps.org/units/fps/newsletters/200807/editor.cfm

Αμέσως μετά την Ινδία, και η Ρωσία πιο έντονα κατά της "υπερθέρμανσης".

http://epw.senate.gov/public/index.cfm?FuseAction=Minority.Facts&ContentRecord_id=09df614e-802a-23ad-46c9-8a90fcb5569a

http://www.hindu.com/2008/07/10/stories/2008071055521000.htm


δολαριανές προτάσεις για σπιτικά "αποθέματα τροφής", την ώρα που το απύθμενο μίσος, ιδιαίτερα των εκεί ψοφοκαισάρων, προς την Αυτάρκεια, δεν πρόκειται να ωφελήσει κανένα:
http://finance.yahoo.com/banking-budgeting/article/104914/Load-Up-the-Pantry


Γεμίζουνε ντεπόζιτα και αδειάζουνε στομάχια

http://www.tovimadaily.gr//Article.aspx?d=20080412&nid=8165214&sn=&spid=Καλοπροαίρετα σχόλια, ευπρόσδεκτα εδώ. Προς ανανούριστους: ειλικρινά περαστικά με επαρκή ξεκούραση και μη ανταγωνιστικές παρέες, που αποτρέπουν από την αυτοκαταστροφή.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.

ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ.
ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΧΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΟΡΥΦΟΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.ΚΡΙΜΑ. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΑΥΤΟ ΒΟΥΝΟ

ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΜΟΥ ΣΕΛΙΔΕΣ