Μήνυμα
NALBANTIS KONSTANTINOS
ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΡΑΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΑΤΕΝΙΖΟΜΕ ΜΕ ΑΠΑΘΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ !
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Επερώτηση στις ελληνικές αρχές και στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις συνέπειες των αρνητικών επιπτώσεων από τα Λατομεία ΑΓΟΡΑΣ-ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Δράμας Κωνσταντίνου Σ. Ναλμπάντη, Κολωνία http://gr.mc284.mail.yahoo.com/mc/compose?to=konstantin.nalbantis@t-online.de, http://www.kn-megalexandros.gr/
Παρατήρηση ΠΟΙΕΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ επιπτώσεις για την ΑΓΟΡΑ,ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΑΔΡΙΑΝΗ;
Ασφαλώς οι άμεσοι εκτεθειμένοι στους επικίνδυνους ρύπους είναι η ευρύτερη περιοχή της Αγοράς, Νικηφόρου και Αδριανής και όπου η διακίνηση υπερφορτωμένων φορτηγών και οι ρύποι θα έχουν τραγικές επιπτώσεις για τους κατοίκους την πανίδα και την χλωρίδα και ιδιαίτερα θα είναι για πάντα αρνητική η περιβαλλοντική εικόνα του τοπίου και η υπερβολική καταστροφική υποβάθμιση της περιοχής Αγοράς, Νικηφόρου, Αδριανής κλπ. και της Εθνικής οδού Δράμας Ξάνθης.
Και ενώ σε άλλες χώρες δραστηριοποιούνται, συνομιλούν, συναποφασίζουν, συμμετέχουν οι τοπικές κοινωνίες με δράσεις και κατατοπιστικά μελλοντικά περιβαλλοντικά προγράμματα προ και μετά τη διόρυξη και με συνεχείς περιβαλλοντικές εκθέσεις ανεκτικότητας και συνεχή έλεγχο, σε εμάς ακόμα και με τον Νόμο ω.3463/2006 για την ανάπτυξη της τοπικής δημοκρατίας σε εμάς η αδράνεια, αδιαφορία η έλλειψη δράσης και η ενεργή στράτευση των πολιτών για το κοινό καλό ευνοεί, προωθεί και σταθεροποιεί τη διαφθορά και αναπτύσσει μια απέραντη αρνητική νοοτροπία των πολιτών και ερήμωση και καταστροφή της περιοχής μας και για τα παιδιά των παιδιών μας.
Σας προσκαλούμε όλους να επισκεφθείτε την περιοχή που ανενόχλητα καταστρέφεται στην Αγορά-Νικηφόρου Δράμας, από τα υπερβολικά Λατομεία για να βγάλετε τα προσωπικά σας συμπεράσματα, όσο ακόμα είναι νωρίς.
Προλεγόμενα Ι
Σφοδροί άνεμοι από σκόνη ανθρακωρυχείων, λατομείων. άμμου ακτών, αφρικανικής Ηπείρου, χωματόδρομων σηκώνουν, φέρνουν και σκεπάζουν το περιβάλλον, σε πόλεις και χωριά και επιβαρύνουν την υγεία των ανθρώπων με αλλεργικά συμπτώματα, περιπτώσεις ασμάτων, αναπνευστικές ενοχλήσεις, ενδεχομένως καρκίνο, καρδιακές ασθένειες, καρδιακή προσβολή, αναπτυγμένο ρίσκο ωτίτιδας
Παράλληλα με την άποψη της επικίνδυνης για την υγεία των πολλαπλών ειδών σκόνης, που παρατηρούμε απόβλητα σε όλους τους εξόδους μας από τον Νομό μας που είναι επίσης η επιρροή των μορίων πάνω στο κλίμα μια κατεπείγουσα και ουσιώδη άποψη επίκαιρης έρευνας.
Ένεκα τούτου καλούμαστε όλοι μας να τηρήσουμε και να εφαρμόσουμε τους αυστηρότερους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ό, τι ακριβώς περιγράφουν κριτικά τα δικά μας ΜΜΕ.
Βλέπουμε με απογοήτευση να καταστρέφεται το τοπίο και να μεταφέρονται ανενόχλητα σε υπερφορτωμένα μεταφορικά ακάλυπτα οχήματα ραδιογόνες ύλες πετρωμάτων πάνω σε χωματόδρομους με απρόβλεπτες συνέπειες για το περιβάλλον και τον άνθρωπο.
Υποχρέωση της σύνταξης αυτής της επιτόπιας έρευνας είναι οι αναπάντητες πολλαπλές αναφορές στην Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, στηριζόμενος στη βάση του νέου κώδικα των Δήμων και Κοινοτήτων ( ν.3463/ 2006 και στο πλαίσιο της ανάπτυξης της τοπικής δημοκρατίας για τη συμμετοχή των κατοίκων στη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων.
Οι κάτοικοι έχουν την υποψία, «και αξιώνουν απαντήσεις», αν παραβιάζονται αυθαίρετα οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, RL 96/62/EG,RL 1999/30/EG, RL 2000/69/EG,RL 2002/3 EG, Απόφαση 97/101/EG και αξιώνουν μια αποτελεσματικότερη προστασία που είναι μόνο δυνατή από έναν σταθερό περιορισμό της καταστροφής του τοπίου, συνοδευόμενη με συνεχή επανεξέταση διαμέσου ενός ανεξάρτητου θεσμού και έλεγχο του τοπίου με φωτογραφίες-τεκμήρια και της επιστημονικής ανεξάρτητης μέτρησης της ποιότητας του αέρα από σκόνες και της ραδιενέργειας της ύλης των πετρωμάτων, που είναι και υποχρέωση των κρατών μελών της ΕΕ.
Προλεγόμενα ΙΙ
Αν και σπούδασα και διαμένω στο εξωτερικό, κατάγομαι από το Νομό Δράμας και αισθάνομαι υποχρέωση, ευθύνη και χρέος απέναντι στα αφουγκράσματα, αγωνίες, ερωτήματα και τις επιθυμίες πρωτοβουλιών δράσης των συμπολιτών μας, βάση του Νόμου 3463/2006.
Είναι ανάγκη αξιολόγησης και αναφοράς στην αλήθεια, ποιος καρπώνεται και ποιος ζημιώνει από τα Λατομεία; Πόσα ποσά εισπράττουν οι Δήμοι και πόσα ποσά συγκεντρώνονται για την επαναφορά του τοπίου μετά τη διόρυξη στην αρχική θέση και σε παραγωγικότερο, περιβαλλοντικό τοπίο και οικισμό;
Και ερωτούμε: είναι δυνατόν να καταστρέφεται το τοπίο σε τόσο μέγεθος με την εξορυκτική δραστηριότητα λατομείων, και επίσης να χρησιμοποιούν ακάλυπτα υπερφορτωμένα οχήματα με ραδιογόνες ύλες λατομείων και σκόνες για πολλά χιλιόμετρα πάνω σε χωματόδρομους και κατοικημένους οικισμούς; Ένα φαινόμενο που δεν ισχύει σε άλλες χώρες, γιατί όμως η διαφοροποίηση στη δική μας Πατρίδα;
Μία απαλλαγή διαμέσου της κυκλοφορίας, διακίνησης ακάλυπτων υπερφορτωμένων οχημάτων ραδιενεργούς ύλης πετρωμάτων από τα λατομεία ΑΓΟΡΑΣ- Νικηφόρου Δράμας, άνωθεν χωματόδρομων και διαμέσου κατοικημένων περιοχών της Αγοράς και άλλων περιοχών μπορεί να κατορθωθεί με κατάλληλες εναλλακτικές λύσεις, όπως π. χ. παύση διακίνησης υπερφορτωμένων ακάλυπτων οχημάτων, κατεπείγουσα περιοριστική δράση των λατομείων, λήψη προληπτικών μέτρων, κατεπείγουσα ασφαλτόστρωση παράλληλα στο προάστιο της Αγοράς διαμέσου των λατομείων ως την απέναντι πλευρά της ρεματιάς και άνωθεν του Προφήτη Ηλία του Νικηφόρου.
Είναι μια προσωπική μου θέση που τέθηκε και στις αρχές και δημοσιεύτηκε κατ΄ επανάληψη εδώ και χρόνια τώρα.
Μια υποχρεωτική επένδυση ασφαλτόστρωσης της επιχείρησης και των τοπικών Αυτοδιοικήσεων μπορεί να φέρει αποτελέσματα για χάρη των ανθρώπων και του περιβάλλοντος και με προγράμματα της ευρωπαϊκής Ένωσης, που κυρίως χρηματοδοτούνται τώρα με το πρόγραμμα INTERREG. Ως τότε πρέπει να λάβουν χώρα και στη δική μας Πατρίδα, οι ανεξάρτητοι έλεγχοι και η απαγόρευση της κυκλοφορίας ραδιενεργών υλών ακάλυπτων οχημάτων διαμέσου χωματόδρομων και κατοικημένων περιοχών, προ της εξέγερσης και επιθετικής οργής του πληθυσμού.
Ετούτη η κριτική βιβλιογραφική ανάλυση ερωτημάτων, οφείλει να θεωρηθεί μόνο και μόνο ως κατεπείγουσα διάγνωση και ερέθισμα εναλλακτικής και ανεξάρτητης αναζήτησης θεραπευτικής λύσης των «ύποπτων» παραβιάσεων για χάρη του περιβάλλοντος και των τοπικών μας κοινωνιών.
Παραθέτουμε πέντε θέσεις, που έχουν ανάγκη περαιτέρω έρευνας σύμφωνα με την ποιότητα του αέρα των οδηγιών της ΕΕ:
1. Οι οικονομικές ανάγκες και πιέσεις «στενοκέφαλων κομματικών ιθυνόντων και κομματικών μικρο-βασιλίσκων » παρεμποδίζουν καινοτόμους νεωτερισμούς και επιβαρύνουν περαιτέρω την προφύλαξη του περιβάλλοντος, των ανθρώπων, της πανίδας και της χλωρίδας 2. Η ενημερωτική και επεξηγηματική θέση και η συνείδηση των επιχειρηματιών και απασχολημένων απέναντι στην κοινή Πατρίδα είναι ανεπαρκής.
3. Η διαθέσιμη «ξεπερασμένη» τεχνική και η διακίνηση ακάλυπτων οχημάτων πάνω σε χωματόδρομους και κατοικημένες περιοχές είναι καταστροφική.
4. Προ της εξόρυξης, έπρεπε να είχε λάβει χώρα προηγούμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και έπρεπε να είχε καταγραφεί με ποια χρήματα και τι θα απογίνουν οι πληγές των λατομείων μετά τη διόρυξη, π. χ. Υδροβιότοπος, δάσος, οικισμός, ευρωπαϊκός οικισμός και τι επιθυμούμε να αφιερώσουμε πειστικά για την αναδιοργάνωση του τοπίου για χάρη της προόδου, της ανάπαυσης και ευημερίας του εντόπιου πληθυσμού;
5. ευδιάκριτη είναι στις τοπικές μας κοινωνίες η έλλειψη ενδιαφέροντος, στράτευσης και δραστηριοποίησης, όπου η απαθής στάση, αδράνεια, αδιαφορία και ο εγωκεντρική συμπεριφορά των πολιτών ευνοεί, προωθεί και σταθεροποιεί τη διαφθορά.
Ασφαλώς πρέπει να λαβαίνει και χώρα συνεχή και συστηματική μέτρηση των αέριων ρύπων και του ραδονίου στις περιοχές μας για δραστικότερα προληπτικά μέτρα.
Βλέπε και το κύριο Θέμα, Άρθρα: Νέο Portal και με φωτογραφίες: www.κn-megalexandros.gr Κωνσταντίνος Σ. Ναλμπάντης, Κολωνία - http://gr.mc284.mail.yahoo.com/mc/compose?to=konstantin.nalbantis@t-online.de Επιτρέπεται η αναδημοσίευση και διάδοση με κάθε τρόπο, αρκεί να αναφέρεται ΠΗΓΗ και LINK.
_________________Ναλμπάντης, Κωνσταντίνος, Κολωνία
http://gr.mc284.mail.yahoo.com/mc/compose?to=konstantin.nalbantis@t-online.de, http://www.kn-megalexandros.gr/
Η πιο πρόσφατη περίληψη για τη ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ, ειρηνική, συλλογική
αντιμετώπιση-ΑΠΟΤΡΟΠΗ των φυσικών κλιματικών αλλαγών, όπως οι ενδεχόμενοι
ηφαιστειακοί χει...